Uzení domácích klobás



host - 19.41 (?)
9.4.2016 17:06

Stalo se mi to jednou taky, poté, co jsem střívka co zbyly, po rozmočení opět nasolil a dal na mrazák.. Chyba, rozmočený už vyhodit, skladovat max v lednici, nejlépe spíž...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 98.68 (?), 16.7.2019 19:50

Naprostý souhlas! Taky tak, taky tak!

                  
host - 74.214 (?), 8.12.2015 5:03
Nechcem robiť chytreho, ale keď čítam teploty, to už pomaly varíte a nie udite. Nad 30 st sa crevko zatiahne a nepustí dym do hĺbky. Ja udim na studeno, do 20 st 2-5 dní a klobásy sú super. Keď sa nestihnú pojest vydržia veeelmi dlho
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 15.90 (?), 8.12.2015 8:14

Nad 30 st sa crevko zatiahne a nepustí dym do hĺbky

Věřte tomu, že pustí

                     
host - 21.233 (?), 10.12.2015 13:20

Dobrý deň

Mám problém s klobáskami. Keď ich beriem z udiarne tak sú v poriadku ako majú byť. Tak za dva dni sa prudko zosuší črievko a oddelí sa od náplne. Asi po týždni náplň pri krájaní vypadne z črievkaUž sa mi to stalo 2x a neviem kde robím chybu.

Ďakujem

                     
host - 19.41 (?), 9.4.2016 17:06

Stalo se mi to jednou taky, poté, co jsem střívka co zbyly, po rozmočení opět nasolil a dal na mrazák.. Chyba, rozmočený už vyhodit, skladovat max v lednici, nejlépe spíž...

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 11.4.2016 22:42

Nemyslím si, že by zmražená střeva byla příčinou problému. Spíš přídavek velkého množství vody do díla, málo promíchaná spojka, vysoká teplota uzení, atd. Střevo nemá na výsledek velký vliv. Stalo se mi, že jsem měl nekvalitní střeva - při uzení byly na klobásách ve střevech velké díry nebo se střevo rozmotalo, otevřelo na konci a vůbec nic se nestalo, klobásy se vyudily v pohodě.

                     
host - 6.242 (?), 15.1.2019 15:15

Cital som v zahranicnych diskusiach, ze hned po vyudeni, aste teple, ochladit v studenej vode a to eliminuje tento problem.

                     
host - 12.14 (?), 11.12.2015 8:23

Dovolim si poopraviť ale aj podporiť prispevok 74214...pri vyšších teplotách aj podľa mňa črievko dym prepusti, za horšie považujem že pri vysokých teplotách udenia zoschmne celá povrchová vrstva klobásky, ktoré potom budia dojem že sú varené. Práve som dostal pár takýchto klobás "na ochutnanie" a na prvý pohľad vyzerajú akoby ste ich z horúcej vody vybrali. Chuťovo sú dobré, ale štruktúrov mi pripomínajú varené klobásky. O ich trvanlivosti si nebudem robiť ilúzie.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 11.12.2015 21:06

Chuťovo sú dobré, ale štruktúrov mi pripomínajú varené klobásky.

.Já tedy vařené klobásy od nevařených podle struktury nepoznám. Uvařením se může změnit teplota, tvrdost, šťavnatost, možná i chuť. Ale mozaika zůstává stejná.   Taky nerozumím výrazu, že "zoschmne povrchová vrstva".

            
host - 18.90 (?), 5.11.2012 22:20

Aby klobásy v udírně nevysychaly, dávám do udírny nerezovou misku s vodou, která se po dobu uzení odpařuje.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika