Udírna



host - 38.116 (?)
21.2.2016 7:03
tak jsem vrátil kaminka a nechal dolni dviřka otevřené za chvílu jsem zjístil źe je néco jinak, dřevo vonělo po 5 hodinach jsem vydélal testovací vzorek a jsem zpokojen, velmi ješte jednou dik za radu.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
host - 38.116 (?), 21.2.2016 7:03
tak jsem vrátil kaminka a nechal dolni dviřka otevřené za chvílu jsem zjístil źe je néco jinak, dřevo vonělo po 5 hodinach jsem vydélal testovací vzorek a jsem zpokojen, velmi ješte jednou dik za radu.
                     
ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (754) - 243.114 (?), 24.2.2016 19:51

Tak to jsem ráda, že se povedlo wink

         
host - 204.40 (?), 15.3.2016 22:24

Dobrý den. Domnívám se, že 20 minut předtápět tu vaší udírnu je velmi málo. Je to v suterénu a zdivo bude vlhké. Před uzením bude zřejmě potřeba udírnu pořádně vysušit. Cihly časem natáhnou vlhkost a při uzení se odpařuje voda a udírna dehtuje. Doporučuji před uzením topit asi 5 hod. tepl. 100 °C a potom teprve dát maso a udit. Mám zděnou udírnu a musím předtápět asi 8 hod.  Ale pozor!!  Materiál vložený do udírny nesmí být studený, např. z lednice, nebo studené naložené maso. Materiál musí mít pokojovou teplotu. Jestliže je to studené, tak to dám do teplé vody (70°C asi na 20 min.), pak osuším a pak teprve zavěsím do udírny. Tuto radu berte jako názor. Každá udírna má své specifikum. Přeji hodně úspěchů.

   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 28.12.2013 20:18

To je jednoduché, udírna dřevěná bedna vysoká 1 m, se základnou 0,5 x0.5 m. Topeniště vzdálené 1,5-2 metry od bedny, kouřovod trubky 15-20cm v průměru, mírně stoupající.

      
host - 226.182 (?), 31.12.2013 11:15

Udírnu mám dřevěnou dvouplášt'ovou.Lépe se vyhřeje a drží lépe teplo.Kouřovod mám kameninovou rouru 1500mm dlouhou a průměr je 125mm.Je tepelně zaizolovaná a přihrnuta zeminou.Topeniště je z šamotových cihel bez roštu.Dvířka ze starých kamen s růžicí pro lepší regulaci teploty.Na Váš e-mail mohu poslat nějaké foto stavby.At' se daří, rpstylle@seznam.cz

         
host - 234.11 (?), 17.1.2014 12:19

Co říkáte na tuto udírnu, má někdo zkušenost??

Udírna
Udírna
            
miroslav partl - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 80.95 (?), 17.1.2014 19:01

Snad by to mohlo fungovat. Jenom bych zaizoloval kouřovod.

               
host - 165.69 (?), 17.1.2014 22:09
Prosim Vas ked sa zaizoluje ten kourovod aky to ma vplyv na udenie?A ako ho najlepsie zateplit?
                  
Jiříček - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (463) - 211.38 (?), 17.1.2014 23:40

Zateplit kouřovod můžete nejlépe čedičovou vatou, proč zbytečne ochlazovat teplý kouř z ohniště (hospodárný provoz, méně dehtu).

                     
host - 144.83 (?), 18.1.2014 20:37

Není důvod izolovat kouřovod. Na co? Kolik stupňů chcete do té udírny hrnout? 80% času uzeni pojedete kolem 60 stupňů. Jinak z toho bude vysušuný kus masa. Nedĕlejte to. Zbytečnĕ si to komplikujete.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika