Dobrý den. Domnívám se, že 20 minut předtápět tu vaší udírnu je velmi málo. Je to v suterénu a zdivo bude vlhké. Před uzením bude zřejmě potřeba udírnu pořádně vysušit. Cihly časem natáhnou vlhkost a při uzení se odpařuje voda a udírna dehtuje. Doporučuji před uzením topit asi 5 hod. tepl. 100 °C a potom teprve dát maso a udit. Mám zděnou udírnu a musím předtápět asi 8 hod. Ale pozor!! Materiál vložený do udírny nesmí být studený, např. z lednice, nebo studené naložené maso. Materiál musí mít pokojovou teplotu. Jestliže je to studené, tak to dám do teplé vody (70°C asi na 20 min.), pak osuším a pak teprve zavěsím do udírny. Tuto radu berte jako názor. Každá udírna má své specifikum. Přeji hodně úspěchů.