Nahořklé maso z nové udírny



host - 68.57 (?)
9.9.2009 19:58

ničím, udit se má venku a když uďák dokonale netěsní je to jedině dobře, přímý tah do tvého 9m komínu může být příčinou neuspěchu a řekl bych že taky je.hoď to ven a tu gumu vyhoď, nemá tam co dělat. BoBo

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

                     
Morpheus141 - (7) - 5.49 (?), 21.11.2008 23:20
Kupte těsnící šňůru na kamna a bude to v pohodě. Guma sice může vydržet i teplotu hodně přes 200 ale jak jsem již jednou podotýkal... kouř je nesmírně agresivní a teplota od ohně je naprosto jiná než když na tu gumu působí horká pára. Klidně může být těsnění potažené dehtem, přesto bude kouř a guma spolu reagovat. A to dost... zkuste to, za to nic nedáte... a klidně vsadím flašku slivovice že to bude v pořádku.
                     
host - 174.190 (?), 23.11.2008 0:28

jakou těsnící šňůru máte na mysli, nevím jestli lze použít běžnou azbestovou.Bez těsnění to ale nemohu nechat protože až by doma nebylo přez kouř vidět, šel bych z baráku i s udírnou

                     
host - 241.250 (?), 23.11.2008 9:06

OK. použijte tu šňůru jako ke kamnům /prodávají normálně v železářství/Ale azbestová určitě není. Pokud tam máte tah mělo by to fungovat i bez šňůry. Přeci jenom tam není tak velká mezera ne? Jinak už fakt nevím.

                     
host - 111.1 (?), 23.11.2008 17:40

gumu dejte pryč a dřevo musí být hodně suché nejlépe 4.roky.

                     
host - 111.1 (?), 23.11.2008 17:41

může být i dub jiným neudím ale bez kůry a hodně suchý.

                     
host - 166.14 (?), 1.12.2008 18:57

Zdravím. Před lety jsem vybudoval udírnu z cihel, bylakrásná, ale maso bylo hořké a dehtové. Zjistilo se že v udírně se vytváří velká teplota a jediná možnost jak jí snížit¨bylo omezit přívod vzduchu a omezit hoření. Při nedostatku vzduchu začalo dřevo dechtovat.Udírna se musela zbourat, postavila se dřevěná, na nějaké netěsnosti nezáleželo a bylo po problémech.  Přeji hodně dobrých uzenin.

                     
host - 68.57 (?), 9.9.2009 19:58

ničím, udit se má venku a když uďák dokonale netěsní je to jedině dobře, přímý tah do tvého 9m komínu může být příčinou neuspěchu a řekl bych že taky je.hoď to ven a tu gumu vyhoď, nemá tam co dělat. BoBo

                     
host - 210.254 (?), 15.1.2011 11:38

proč experimentovat se švestkou nebo jiným dřevem když je nejlepší buk nebo olše a neni problém za pár korun koupit pytel bukové štěpky zaručene čisté od výrobce který vám ji pošle na dobírku a víte že dřevo neobsahuje olej z motorové píly, je suché a uzení je pak hračka.jednou se mi stalo, že klobásky smrděli dechtem tak že skončili v popelnici a to jsem udil dřevem.dnes používam štěpku a kouř dělám pomocí vařiče zabudovaného místo kamínek a udím žásadně studeným kouřem, raději dovařuji, ahoj přátelé a hodně zdaru.

hořké maso
hořké maso
            
Mezek - (17) - 152.254 (?), 31.7.2011 12:11

S tím akátem rozhodně nemáte pravdu.Naopak je vhodný!

   
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 23.11.2008 18:37

Guma v tom konvektomatu nebude určitě žádný aušus a pokud jo tak jde většinou čichem rozeznat od dehtu aj.Problém bude stoprocentně v ohništi, tohle nevypadá na vyvíječ kouře ale dřevoplynu.Sekundární vzduch nechte proudit stále aby dehty a podobný sajrajty měly možnost shořet a né kondenzovat na mase.Zreguloval bych pouze komín, tady bude nejspíš příliš velký tah.Akorát tu klapku bych dal ne za udírnu ale před ní(otevřením udírny se lépe odvětrá).

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?14:40
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika