Jak naložit maso na uzení



                  
host - 250.122 (?) 
25.5.2017 8:33

Cokoliv si doma pestujeme, chovame nebo vyrabime, tak to delame s tim, ze to ma byt v mezich moznosti co nejzdravejsi. Na zahony nesypeme chemicka hnojiva, plevel nehubime chemii, a nikdy bysme si nedali do masa pragandu, kterou jsou napumpovany komercni uzeniny, ktery taky nekupujem.

Vygooglujte si co je praganda a podobne derivaty za sajrajt, cim cpete sebe a sve blizke. Uplne zbytecne.

  
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 25.5.2017 9:06

Maso paní Baďurové vypadá (a jistě i chutná) velmi pěkně. I když našedlý střed je tam patrný, v domácích podmínkách to nevadí.
    Co se týče zuřivé filipiky 250 122 proti Pragandě, je to trochu úsměvné. Množství 2 lžičky na čtvrt kila soli, je spíš symbolické. Co se větší sajrajt, zda komerční či domácí uzeniny, to je diskutabilní.  Škodí taky - a možná převážně - kancerogenní splodiny z kouře. Těch je doma víc,  neboť domácí uzení je vždy delší a poctivější.

                     
host - 250.122 (?), 25.5.2017 9:18

Zuriva filipika, to byste mi rozesmal. Ja na nektery veci koukam jinak. Mozna kdybyste kdybyste si po rodicich sel vyzvednout na onkologii modry pytel s tim co po nich zustalo, taky byste zmenil nektere zivotni postoje. Mamince bylo 52, tata ji prezil o 12 let. Ze na tom mela rozhodujici podil strava, není pochyb. Zrovna uzeniny (kupovane) nechybely v nasi lednici ani den.

                  
host - 239.101 (?), 21.2.2021 13:09
Uz jsem zprovoznil udirnu, tak uvidime...
         
host - 108.48 (?), 6.6.2012 9:41

Jen doplním svůj názor. Rychlosůl rozhodně lepší není.  Doma si udím abych měl kvalitní poctivé uzené, ne aby mi při jídle skřípala mezi zuby rychlosůl a to už ani memluvím o pachuti dusičnanu v té rychlosoli. Prostě doma udím bez Eček, tedy jen s obyčejnou kuchyňskou solí.  Jinak kdo ji tam chce dát ať si ji tam dává, ale prostě já ji rád nemám.

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 6.6.2012 13:57

To je samozřejmě logický a rozumný názor. Nicméně, pokud nechcete konzumovat chemikálie, nevím, jestli uzené maso je nejlepší cesta ke zdravé potravině. S čistou solí chutná maso dobře, řekl bych stejně dobře jako s rychlosolí. Při jídle nic neskřípe. Rozdíl jsem zaznamenal jen v barvě na řezu a to zejména je-li maso ponecháno chvíli na vzduchu.
   Jinak souhlasím, že pro vlastní potřebu, kdy není potřeba prodávat vzhled masa, je domácí uzené jen dorůžova zbarvené   pouhou solí úplně v pohodě.

               
host - 108.48 (?), 26.6.2012 11:21

Ano to je fakt s tou zdravou stravou uzené asi moc nejde dohromady. Já jen psal, že když už baštím uzené, nevidím důvod proč si ho " vylepšovat " chemií.

         
Luděk 32 - (3) - 44.128 (?), 15.7.2013 12:24

Dobrý den, měl bych dotaz. Stačí když maso (krkovička, bůček) nasolím Pragandou, nechám ho tak dva dny uležet, pak ho zaliji lákem a nechám tak 3 - 4 dny? Nevím jestli to není málo. A musím maso před uzení nějak povařit aby to nebylo po uzení syrové? děkuji moc. Luděk

            
host - 226.182 (?), 15.7.2013 19:27

Zdravím, nakládám do normální soli (3-4 dny nasucho) pak do láku cca 6 týdnů.Před uzením maso rozvlažím v teplé vodě 80C na 45min.Nechám okapat, osuším a vkládám do dobře vyhřáté udírny.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

         
host - 230.180 (?), 4.1.2015 11:56

Dobrý den, můžete mi prosím poradit co dělat s uzeným když je přesolené, napadlo mě namočit ho do vody jinak nevím co s tím.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika