Jak naložit maso na uzení
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 25.5.2017 8:33
Cokoliv si doma pestujeme, chovame nebo vyrabime, tak to delame s tim, ze to ma byt v mezich moznosti co nejzdravejsi. Na zahony nesypeme chemicka hnojiva, plevel nehubime chemii, a nikdy bysme si nedali do masa pragandu, kterou jsou napumpovany komercni uzeniny, ktery taky nekupujem.
Vygooglujte si co je praganda a podobne derivaty za sajrajt, cim cpete sebe a sve blizke. Uplne zbytecne.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 250.122 (?), 25.5.2017 9:18
Zuriva filipika, to byste mi rozesmal. Ja na nektery veci koukam jinak. Mozna kdybyste kdybyste si po rodicich sel vyzvednout na onkologii modry pytel s tim co po nich zustalo, taky byste zmenil nektere zivotni postoje. Mamince bylo 52, tata ji prezil o 12 let. Ze na tom mela rozhodujici podil strava, není pochyb. Zrovna uzeniny (kupovane) nechybely v nasi lednici ani den.
|
|
|
|
|
|
|
host - 239.101 (?), 21.2.2021 13:09
Uz jsem zprovoznil udirnu, tak uvidime...
|
|
|
|
|
|
|
host - 108.48 (?), 6.6.2012 9:41
Jen doplním svůj názor. Rychlosůl rozhodně lepší není. Doma si udím abych měl kvalitní poctivé uzené, ne aby mi při jídle skřípala mezi zuby rychlosůl a to už ani memluvím o pachuti dusičnanu v té rychlosoli. Prostě doma udím bez Eček, tedy jen s obyčejnou kuchyňskou solí. Jinak kdo ji tam chce dát ať si ji tam dává, ale prostě já ji rád nemám.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 108.48 (?), 26.6.2012 11:21
Ano to je fakt s tou zdravou stravou uzené asi moc nejde dohromady. Já jen psal, že když už baštím uzené, nevidím důvod proč si ho " vylepšovat " chemií.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Luděk 32 - (3) - 44.128 (?), 15.7.2013 12:24
Dobrý den, měl bych dotaz. Stačí když maso (krkovička, bůček) nasolím Pragandou, nechám ho tak dva dny uležet, pak ho zaliji lákem a nechám tak 3 - 4 dny? Nevím jestli to není málo. A musím maso před uzení nějak povařit aby to nebylo po uzení syrové? děkuji moc. Luděk
|
|
|
|
|
|
|
host - 226.182 (?), 15.7.2013 19:27
Zdravím, nakládám do normální soli (3-4 dny nasucho) pak do láku cca 6 týdnů.Před uzením maso rozvlažím v teplé vodě 80C na 45min.Nechám okapat, osuším a vkládám do dobře vyhřáté udírny.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 230.180 (?), 4.1.2015 11:56
Dobrý den, můžete mi prosím poradit co dělat s uzeným když je přesolené, napadlo mě namočit ho do vody jinak nevím co s tím.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|