A až Z o uzení
|
|
|
|
|
|
|
|
tatnda - Diamantový Zahrádkář (1196) - 114.253 (?), 26.2.2016 11:51
Ještě jedna čajovka, s kávou a pomeranči... rychlosůl nebo ledek si nahraďte třeba obyč.solí, je to přepis, takže mě nekamenujte za nezdravé soli
600g mletého hovězího
200g tučné slaniny
200g uzeného bůčku
20g mořské soli
na špičku nože ledku a kys. askorbové
po 1 PL pomerančové kůry, majoránky,zakys. smetany
šťáva z půlky pomeranče
po 2 PL nasekané cibule, hnědého cukru, marsaly
4 PL silné kávy
na špičku nože muškátového květu, skořice,hřebíčku, anýzu,sladké papriky
postup:
cibuli osmažíme na oleji, vychladout
maso a tuk si necháme ztuhnout v lednici či mrazáku a dvakrát nameleme, vše promícháme, naplníme do obalů, necháme dva dny vybarvit nebo udíme den studeným kouřem
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 26.2.2016 13:10
Tu chuť si neumím úplně představit, může to být dobré, což o to. Jen nevím, jak dlouho bude trvanlivý výrobek obsahující cibulku, kávu, pomerančovou šťávu, zakysanou smetanu (kilo asi naráz nesníme). Taky je dost divné, že na výrobek, který se bude den či dva udit, se používají ze 40% suroviny již jednou uzené (slanina, uzený bůček). To mi přijde pracné, drahé i nezdravé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.12 (?), 29.12.2016 22:21
Přestaňte tady blbnout lidi, praganda v množství používaném v potravinářství tj. Do 3,5% hluboce nedosahuje karcigenity jedné vykouřené cigarety. Jsem z oboru a fakt se tady tlemím, co dokáže lidová tvořivost 😭 mnohem horší je ledek alias sanytr 😭 to už vůbec není ani konzervant, jediný konzervant je stále jen sůl 😒 doporučuji drobet literatury z odborného vydavatelství OSSIS Tábor třeba,, vulgo praganda,, či,,zlatá kniha Pragandy,,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.10 (?), 7.4.2020 12:36
Zdravíčko, sýr jsem nastrouhal na robotu, dál do papírových střev na sýr a promichal jeden s ořechy a sušenými rajčaty v oleji, další nakládaný pepř a olivy, a třetí sušená rajčata s pikantními papričkami nadrobno trvanlivý česnekový salám. Několik hodin jsem učil na 30/40 pak 2,5 hod na 60, je to gouda.dilo se povedlo.
|
|
|
|
|
|
|
host - 150.10 (?), 7.4.2020 12:43
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 114.253 (?), 4.12.2016 20:31
1mm je málo, ne? a jdou cihly od sebe oddělit?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|