Špičaté zelí
|
|
|
|
|
|
|
|
MilosK - Stříbrný Zahrádkář (215) - 210.156 (?), 15.10.2024 12:49
mate to paradni panove. ja letos skoro nic, stale mi to decimuji drepcici a uz nevim co s tim. Prikryte, neprikryte, je to jedno, drepcici a msice zelne kam se podivas. a to do lonskeho podzimu jsem ja ani jini soudede zadne kostaloviny nepestovali. Ja snad budu muset pristoupit k chemii, to se mi ale zatim nechce. Par sazenic prezilo, dal jsem je ted do skleniku, snad se chtnou a pojedou dal. To je na palici. Samozrejme i slimaci, mam za plotem totiz zarostlou strouhu, je to boj.
Jen mi to pekne pripomnelo, proc jsem s tim kdysi skoncil, s kostalovinami. Proto. Proto jsem spis zameren na plodovou zeleninu, ta vcelku jde, ted i na cibuli.
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2912) - 208.138 (?), 17.11.2024 13:35
Tak takhle vypadá zelí Dynamic pěstované ze semínka přímo na stanovišti v druhém cyklu červenec - listopad. Váha 1300g. Tedy více-méně standardní velikost této odrůdy. Ještě tam mám pod netkankou 4 další hlavy, ale ty jsou o něco menší. Tahle už praskala.
Milan HP
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2912) - 208.138 (?), 17.11.2024 23:52
Ale Waltře, věřil. Vždyť Ty sám jsi mne na tu myšlenku navedl. Já jen zaměnil Murdoca za Dynamica. A jsa líný, nepředpěstoval sazenice jako Ty, ale jednoduše jen vrazil semínka do země.
Ale přiznám se, že tak bezvadné jako to Tvoje rozhodně nebylo: našel jsem v něm 3 šedé slimáčky (oni ti naši šedáci jsou mnohem otužilejší cháska než žluťáci) a to víš, že si pohodovali (a pokadili). Jenže to já beru jako "povinnou daň". Slimáci neslimáci, mám zase matroš na nejmíň 3 várky toho zelného salátu. A zásoby na zahradě. Jupííí.
A ten Tvůj Murdoc? To je fantazie. A tohle všechno se dá na zahradě vypěstovat, když se zahradník nebojí experimentu. Nemusí to každý rok vyjít, no a co? Docházejí mi brambory. Příště prodebatujeme možnost dvojí sklizně brambor.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2912) - 208.138 (?), 23.12.2024 23:05
Parádní zelí. A na řezu je vidět, že bude měkoučké do salátu. Inu Murdoc.
Můj Dynamic stále bez úhony přežívá pod netkankou. Předevčírem jsem jeden sklidil (dvojče) a radostně konstatoval, že tam jsou ještě dvě slušné, i když menší, hlávky. Mrkev, celer, ředkve jsou uložené stále na záhonech. Celer jsem zaházel hlínou. Zatím všechna zelenina úplně v pořádku. Nemám ji totiž kam uskladnit. Dělám to už roky a zatím se mi nestalo, že by to zmrzlo. Kdyby ale přišly velké mrazy, mrkev také zaházím hlínou. Ředkve vzal čert, ale běžně se mi stává, že jsou jedlé ještě v březnu.
Zelí na salát mám, i rajčata. Papriky už ne, ty musím koupit. Ale mám nějaké střevní problémy, tak si od něj musím nějaký čas dát pokoj. Co používáš jako zálivku?
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (2912) - 208.138 (?), 24.12.2024 16:13
Čili žádná voda. Jediný rozdíl je, že používám místo octa přímo šťávu vymačkanou z citronu nebo lépe limetky. Mně se ten ocet na to zdá moc ostrý a čpavý. Výsledek stejný jako u vás.
Milan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|