Špičaté zelí

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?)
17.11.2024 20:23

Přidám také pár snímků, tentokrát opět křehkého špičatého zelí Murdoc F1, které je určeno především pro přímý konzum. Počasí nám letos přeje, zatím nebyl žádný výraznější mráz a tak zelí můžeme postupně sklízet a čerstvé konzumovat. Na snímku jedna z hlávek 2,3kg. Walter

špičaté zelí Murdoc F1
špičaté zelí Murdoc F1

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (208) - 210.156 (?), 15.10.2024 12:49

mate to paradni panove. ja letos skoro nic, stale mi to decimuji drepcici a uz nevim co s tim. Prikryte, neprikryte, je to jedno, drepcici a msice zelne kam se podivas. a to do lonskeho podzimu jsem ja ani jini soudede zadne kostaloviny nepestovali. Ja snad budu muset pristoupit k chemii, to se mi ale zatim nechce. Par sazenic prezilo, dal jsem je ted do skleniku, snad se chtnou a pojedou dal. To je na palici. Samozrejme i slimaci, mam za plotem totiz zarostlou strouhu, je to boj.

Jen mi to pekne pripomnelo, proc jsem s tim kdysi skoncil, s kostalovinami. Proto. Proto jsem spis zameren na plodovou zeleninu, ta vcelku jde, ted i na cibuli.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2885) - 208.138 (?), 17.11.2024 13:35

Tak takhle vypadá zelí Dynamic pěstované ze semínka přímo na stanovišti v druhém cyklu červenec - listopad. Váha 1300g. Tedy více-méně standardní velikost této odrůdy. Ještě tam mám pod netkankou 4 další hlavy, ale ty jsou o něco menší. Tahle už praskala.

Milan HP

17.11. Zelí Dynamic
17.11. Zelí Dynamic

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 17.11.2024 20:09
Nádherné zelí, Milane. Nikdy bych nevěřil, že tohle skvělé velmi rané zelí pro přímý konzum dokáže stejně dobře narůst i na podzim.👍 Walter
zelí Dynamic F1
zelí Dynamic F1

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1943) - 168.103 (?), 17.11.2024 20:23

Přidám také pár snímků, tentokrát opět křehkého špičatého zelí Murdoc F1, které je určeno především pro přímý konzum. Počasí nám letos přeje, zatím nebyl žádný výraznější mráz a tak zelí můžeme postupně sklízet a čerstvé konzumovat. Na snímku jedna z hlávek 2,3kg. Walter

špičaté zelí Murdoc F1
špičaté zelí Murdoc F1

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2885) - 208.138 (?), 17.11.2024 23:52

Ale Waltře, věřil. Vždyť Ty sám jsi mne na tu myšlenku navedl. Já jen zaměnil Murdoca za Dynamica. A jsa líný, nepředpěstoval sazenice jako Ty, ale jednoduše jen vrazil semínka do země.

Ale přiznám se, že tak bezvadné jako to Tvoje rozhodně nebylo: našel jsem v něm 3 šedé slimáčky (oni ti naši šedáci jsou mnohem otužilejší cháska než žluťáci) a to víš, že si pohodovali (a pokadili). Jenže to já beru jako "povinnou daň". Slimáci neslimáci, mám zase matroš na nejmíň 3 várky toho zelného salátu. A zásoby na zahradě. Jupííí.

A ten Tvůj Murdoc? To je fantazie.yesyes A tohle všechno se dá na zahradě vypěstovat, když se zahradník nebojí experimentu. Nemusí to každý rok vyjít, no a co? Docházejí mi brambory. Příště prodebatujeme možnost dvojí sklizně brambor.wink

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024