Vladimíre, konec června je problematické období. V té době já jen řízkuju rajčata (a to vím, že Ty opravdu nebudeš). A u Tebe je ještě ten problém, že se tam nedostaneš každý den, abys zalil semínka. Letos jsem vyséval jako druhou plodinu mrkev (výsledky ještě nevím, ale nevypadá to nejhůř) a pak ředkve, bílé i černé. Ale to všechno až v září. U sebe bych v červnu či začátkem července vůbec neváhal dál semínka okurek, ale ty vyžadují zálivku někdy i dvakrát denně. Cukety podobně. Jo, košťáloviny se nabízejí úplně nejlíp, jmenovitě špičaté zelí (Murdoc). Špenát, třeba čtyřboč, ale to Tě asi nenadchne. Manželka také v září vysela kopr, a ten je teď fakt jemný a ňam-ňam. No a petržel, ale na list. Taky by se dalo uvažovat o hrášku a fazolkách, ale to všechno spíš až koncem srpna. Možná fazolky by snesly i červencové horko, ale tohle všechno vyžaduje spoustu pravidelné zálivky.
Když to tak promýšlím, za sebe jsem se rozhodl, že ukecám manželku, aby neohrnovala nos a načasuju si sazenice zelí tak, abych ho mohl dát po bramborách. No a pak ho naložím. Sazenice se dají bytelně prolít a není třeba je zalévat každý den jako semínka. Ale na rozdíl od Tebe, pro mne v tom není potíž, v létě tam zůstávám téměř permanentně a vody mám dost zdarma.
Kdyby mě ještě něco napadlo, dám vědět. Času je dost.
Milan