Pěstování ozimé zeleniny
|
|
|
|
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 60.32 (?), 16.11.2020 14:03
Dnes jsem se byl podívat na zahradě. Opravdu jen podívat. Odkryl jsem oba tunely a také část záhonu přikrytého netkanými foliemi. Už z minulého týdne jsem věděl, že na mé zelenině si začali pochutnávat slimáci. Ale to jsem odklopil jen ten vysoký tunel a udělal si nějaké fotografie, abych věděl, jak se to bude vyvíjet. Je pravdou, že od toho 5. listopadu k žádnému dalšímu poškození na květáku nedošlo, asi proto, že teploty venku klesly k bodu mrazu a slimáci jsou aktivní až od + 5 °C. Horší to je v tom nižším tunelu, kde jsem dnes zjistil, že všechny vysazené saláty jsou pryč. Zbývá mně jen těm slimákům popřát dobré zažívání. Také na záhonu zakrytém netkanými textiliemi s různou gramáží došlo k požeru slimáky, ale jen na té starně, která byla přikryta textilií 50 g/m2. Vysvětluji si to tím, že ta těžší folie přece jen ochraňuje víc před zimou a tak ti slimáci měli pod ní pěkné teplíčka vlhko. Už s tím nebudu nic dělat, ale musím se připravit na jaro, na boj se slimáky. Cibule v pořádku stejně jako špenát.
Vladimír
|  |
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 61.94 (?), 28.11.2020 13:05
I když jsem se nechtěl k tomuto vláknu vracet, ale stále mně vrtají hlavou ti slimáci. Včera jsem všechny poškozené listy otrhal, bylo vidět, že už na těch rostlinách nepracují. Díval jsem se co si připravit na jaro. Na ty hístice peníze nemám. Různé granule jak ferramol, atd. si nechávám jako poslední možnost. Hledal jsem na internetu vztah slimáků k mědi. Něco jsem našel, ale většinou od jedinců nikým neověřené informace. University většinou k tomu mlčí. Asi něco z toho vyzkouším. Chybí mně znalosti v elektrotechnice (něco jako má VŠ, který je současně kutilem a dělá si různá el. zařízení). Chtěl bych si také udělat ohradník s baterií nebo nějakým akumulátorem. Máte někdo zkušenosti s bojem proti slimákům? Poraďte prosím.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 60.193 (?), 15.12.2020 6:54
Včera jsem byl na zahradě. Stále prší, všude je bláto, tak jsem jen otevřel kryt květáku a vyfotil. Také jsem stáhl teploty naměřené za posledních dvacet dní do svého počítače. Pouze čtyři noci byly chladné, minimální teplota byla -5,4 ° C. Rostliny vypadají trochu jinak než na předchozích fotografiích. Nerostly moc, jen kresba na jejich listech je výraznější. Nevím, jestli je to správné, nebo jim něco chybí. Podle předpovědí skutečná zima začne až po vánočních svátcích. Musím jen čekat, sledovat to a doufat, že to vyjde.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 20.167 (?), 2.1.2021 9:11
Ve skleníku mi roste petržel a mám tam ještě přesazený celer z venku také s natí, ale ten podle mě už neroste.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 2.1.2021 10:14
souhlas, ale aspoň si vezme ze země vláhu a zůstává v čerstvém stavu. Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.13 (?), 2.1.2021 18:09
Na zahradu jsem se dostal den před Silvestrem. Šel jsem tam jen proto abych vylil vodu a upravil zakrytí toho záhonu na kterém jsou květáky a cibule nakryty položením netkané. Zeť mně totiž poslal fotku, na které bylo vidět, že textilie na cca polovině záhonu je odfouknutá. Když jsem tam přišel, tak plno listů na květácích bylo poškozeno buď požerem slimáků nebo se na nich vyřádilo ptactvo. Nijak jsem to neřešil, jen jsem to znovu přikryl. Po neděli tam půjdu a podívám se jak jsou na tom květáky v tunelech. Než tam půjdu, tak si chci koupit dusíkaté vápno a jednotlivé rostliny jím obsypat (proti slimákům). Taky stáhnu do PC data o teplotách a vlhkosti v tunelu a venku a asi udělám nějaké snímky.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3341) - 60.0 (?), 8.1.2021 19:21
Dnes jsem byl na zahradě a udělal fotku květáků v tunelu. Jsou v pohodě. Žádní slimáci, takže ty odkryté venku byly napadeny ptáky nebo nějakými hlodavci. Sníh nic moc.
Vlaimír
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|