Váš názor - minianketa



host - 236.135 (?)
27.5.2016 10:24

Sušené šípky dávate do hroznového vína alebo do domácej pálenky? Alebo šípky
namočiť do vody + cukor = víno (alebo pálenka)?

Z těch šípků dělám víno. A likér macerací sušených šípků v neutrálním lihu a destilátu z části toho vína. Po stáhnutí likéru se ještě plody a kal předestilují a "průtah" přidá k likéru.

Rafael.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
      
host - 237.80 (?), 25.5.2016 15:18

Podle mých kritérií - místní podmínky a výroba nápojů:

Smiřické vzácné
Mirabelka nancyská,  (Čačanská lepotica)
Morela pozdní, (všechny už pomřely)
Šípek Karpatia
Aronie Nero
Z devíti druhů pěstovaných rybízů všechny, (nejlepší neumím určit)

Rafael.

         
Mortimer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 142.178 (?), 26.5.2016 11:43

Ako zvyknete zúžitkovať karpatiu? Sušíte na čaj, príp. robíte lekvár?

            
host - 233.227 (?), 26.5.2016 17:38

Ako zvyknete zúžitkovať karpatiu? Sušíte na čaj, príp. robíte lekvár?

Karpatií suším na víno a likér. V něm je chutnější než v čaji nebo marmeládě:-))))

Rafael.

               
Mortimer - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (109) - 142.178 (?), 26.5.2016 20:57

Sušené šípky dávate do hroznového vína alebo do domácej pálenky? Alebo šípky namočiť do vody + cukor = víno (alebo pálenka)?

                  
host - 236.135 (?), 27.5.2016 10:24

Sušené šípky dávate do hroznového vína alebo do domácej pálenky? Alebo šípky
namočiť do vody + cukor = víno (alebo pálenka)?

Z těch šípků dělám víno. A likér macerací sušených šípků v neutrálním lihu a destilátu z části toho vína. Po stáhnutí likéru se ještě plody a kal předestilují a "průtah" přidá k likéru.

Rafael.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.5.2016 12:39

Stejně zajímavá je i nejlepší meruňka - Rakovského. Neškodilo by k tomu napsat něco bližšího. 

   
host - 234.212 (?), 25.5.2016 17:58
A co pan Polehla - zatim mlci. Kavarna ceka, pane Vlastimile... Ale ted vazne, urcite nejen mne by zajimal vas nazor, tedy pokud se rozhodnete ho prezentovat.
   
Jiří II - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (598) - 143.84 (?), 25.5.2016 18:40

Každý jen tu svou, má za jedinou, má za jedinou... jako v Prodané nevěstě.

Sirius, Williamsova, Domácí velkoplodá švestka laugh

      
host - 168.17 (?), 25.5.2016 21:26

starkrimson - konference - velkopavlovická - krasava - althanova - kordie

Lucas (pošumaví 480m n.m.)

   
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1714) - 165.146 (?), 25.5.2016 21:20

No nechtěl jsem reagovat, nevidím v tom smysl ale budiš.Mám přes 30 odrůd jabloní ale rozhodně nemíním nějakou upřednostňovat.Konzumní období je dlouhé a v každém stadiu je to jinak.Vím jen jedno, přes deset let jsem po poctivém studiu pořizoval odrůdy které by mě zajišťovaly rozmanitost chutí.A věřte, schromáždil jsem to nejlepší co je pro mě dostupné.Mnohé ještě nerodí.Tudíž preferuji všechny z moji skromné zahrádky.Po které šáhnu je to chuťovka.

Z hrušní mám Lucasovu.Williamsovu č.,Charneusku a možná loni naroubovanou Jeanne d' Arc. Všechny jsou ve svém optimálním čase pro konzumaci vynikající až na Jeanne tu snad letos ochutnám.

Švestku mám vyjímečnou, je to klon švestky domácí tzv. Dolanka objevena tuší ve 20 nebo 30 letech u obce Dolany.Prává švesta s vynikající kvalitou plodů.

No a jelikoš i meruňu a broskev mám po jednom kusu tak jsou nejlepší co mám.Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika