Váš názor - minianketa
|
|
|
|
 |
 |
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.135 (?) 29.5.2016 10:33
Proti gustu.., ale mít kapacity na to vše ošetřit, toť oč tu běží. Přiznám se, že vidina nějakého byť menšího řezu či sklizně na stopadesáti stromech mi připadne docela drsná. Nejde o to to udělat, ale provést ve vhodných agrotechnických termínech. Asi to pisatel zvládá, sombréro dolů.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
JKo - (26) - 236.124 (?), 29.5.2016 11:31
Ja mam cca 100 stromu a zvladat se to da, ale je to dano i tim, ze neprovadim chemickou ochranu (krome kaderavosti broskvoni a monilii na visnich) a stromy rostou v zatravnenem sadu. Nejnarocnejsi je pro me tedy zimni strih, a potom letni, ten ale kombinuji s probirkou. A ano, souhlasim s prispevkem vyse - je to diagnoza.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 164.128 (?), 31.5.2016 10:34
Mám taky slabost pro podobné postižené sám jsem došel k ještě větším číslům. Proto potvrzují, že vybrat odrůdu je ne li nemožné, ale člověk se vzpecuje označit jednu a zavrhnout mnoho srovnatelně dobrých. Mám u jabloní asi 300 stromku a odrůd ještě o něco víc. Jen třeba letních je asi30. Hrušně jsem vykácel, dostaly tu nemoc, co se přenáší z čínských jalovců. Zjistil jsem to pozdě a už se nedalo nic zachránit. Měl jsem asi 80 stromů různých. Broskve taky nepěstují už, nedaří se u mne. Z meruněk bych vy biral asi z 20, také slivoní, všechny mají něco do sebe. Třešní mám 10, na každé 2 až 3 odrudy. Když mi něco nevyhovuje, tak to zrušíme nebo preroubuju. Podobné jsem na tom s drobným ovocem, Zkouším desítky odrůd, každá něčím zajimava. Zvládat se to všechno dá, nejhorší je to se sklizní, ale to se dají vždy sehnat dobrovolníci na samosklizen. Chemii nepoužívám, odpadá jeden problém. Trošku jsou problémy se sekáním trávy. Zahrada je mizernych 33 aru a větší část je ještě rekreačně okrasná. Zdravím všechny se stejnou diagnózou. Ivan V.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.149 (?), 2.6.2016 13:25
"Každá liška chválí svůj ocas"...
Ale jako info co kdo pěstuje dobrý:-))))
*
Smiřické vzácné jsem uvedl proto, že se mi k lisování nejvíc z následujících odrůd osvědčilo.
(Psal jsem, že mou prioritou byla výroba nápojů).
Ontario, Bláhovo oranžové, Bohemia, Rubín, Jadernička, Carola, Mc Intosch, Oldengurg, Boskopské červené + zelené, Strýmka, Prima, Vanda, Matčino, Albrechtovo.
(Ještě se mi na mošt velmi osvědčila Carola. Bohužel ta ale u mně trpí snad všemi možnými nemocemi).
Rafael.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|