Nedá mi to abych také nepřispěl do diskuze. S popisováním na zahradě je to problém. Na jaře jsem rouboval pondože jabloní, nastříhal jsem obdélníčky z trdého papíru propíchl drátkem a s popisem jsem přivázal na podnož s tím, až se to ujme, že udělám nějaké trvalejší označení. Jenže nějak na to nebyl čas a jmenovky postupně vybledly. Většinu jsem sice stačil zachánit a přepsat, ale pár jabloní zůstalo bezejmených. Všechny rady typu: vyškrabat do plechu či vypálit do plastu, glavírovací pero... jsou dobré, ale není to příliš šikovné když toho na místě potřebujete označit více a rychle. To už jsou lepší klasické zapichovací jmenévky z bílého 2 mm silného plastu. S popisem obyčejnou tužkou s tuhou vydrží bez problémů minimálně rok. Chtěl jsem něco, co by bylo jako cedulka, která se přiváže výše od země (nezastříká se od bláta jak zapichovací jm.) a stromek pak může s cedulkou vyryt a přesazen na konečné místo. Dlouho jsem sháněl ten pravý materiál a dnes jsem konečně objevil tu bílou tenkou plastovou fólii, na kterou se dá psát obyčejnou tužkou. Oběhl jsem několik papírnictví, než jsem přišel na to, že musím do včelařských potřeb. Tady prodávají obdélníkové plastové fólie ani ne 1 mm silné jako podložky pod nástavky pro sběr mněle (45 kč/ks cca50x50cm). Ty stačí jen nařezat či nastříhat na libovolné obdélníčky a proděravět děrovačkou na papír, přidat tenký drátek či provázek a jmenovky jsou hotovy. Z jednoho listu nastříháte tak 100 - 150 jmenovek, takže to příjde na kus celkem levně. Pro popis bude nejlepší obyčejná tužka, za pokus by event. stál i popisovač na CD, obyčejné lihové fixy vyblednou během několika měsíců. Jmenovky z tohoto materiálu jsem vyděl i u některých školkařů, ale obtížně lze sehnat rozumné monožství. Velkoobchody většinou prodávají minimálně v počtu 1000 ks a více.