Sklizeň jádrovin 2018
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.91 (?), 4.9.2018 13:02
Moc prosím i název hrušek.Letos poprvé zarodili a je to z darovaného roubu... moc děkuji Míla
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 254.91 (?), 5.9.2018 10:29
Tak jsem hrušku rozpůlila a taky ochutnala.Je tvrdá jako řepa a semena ještě bílý..(přitom padaly)..,sladoučký a hooodně štavnatý..Míla
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 165.146 (?), 5.9.2018 21:08
Tato sezóna je opravdu bláznívá.Vše jde tak rychle, že ani ovocnář nestačí reagovat pri zažitých postupech pro svoji polohu..Vše postaveno na hlavu.Letos u mě zvýšený výskyt strupovitosti jen proto, že jsem propásl po odkvětu jeden týden pro zakročení.Totéž platí pro červivost druhé generace obaleče spojené s vynecháním účinnosti feromonových kapslí pro monitorizaci.No, ztráty nejsou nijak fatální.Aby toho nebylo málo od pátku do úterního večera 80 mm srážek.Některé plody explodovaly viz snímek Gala.Sklizňová zralost je netipicky posunuta o 14 dnů a ve sklepě 16 *C.To není dobrá vyhlídka pro skladování.Dnes jsem musel sklidit odrůdy Linda, část Lobo, Gala Mitchgla, Beforest, Spartan, Cherry Cox. a hrušně Charneuska viz snímky.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?), 6.9.2018 10:08
Je to netypická sezóna. Ovoce si dozrává jak chce, některé odrůdy výrazně dřív, jiné jako obvykle. Čert, aby se v tom vyznal.
U mě deště způsobily popraskání švestek, jablka to ustála. Soudím, že u náhlých dešťů je výhodou trávník pod stromy, který větší nápor vody zachytí. V případě švestek, jak vidno, ne tak úplně.
Červivost slivoní i jádrovin je nadprůměrná, zejména hrušek je hodně červivých, u jabloní vzhledem k velké násadě to tolik nevadí. Moniliová hniloba plodů se týká především švestek, jablka hnijí výrazně méně než jindy. Ale i monilie na švestkách není nijak mimořádná.
Strupovitost jabloní se letos naší zahradě obloukem vyhnula. Zato rez na hrušních mám jako ještě nikdy. Přitom o žádném jalovci v okolí nevím.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|