Marek-TT: Čo je to osy? 😉 Ale nie-vážne: tento rok u nás osy ani sršne nie sú. Po minulé roky bývali a zameriavali sa najmä na Bohemiu (to je ich jasná preferenčná jednička) a práve aj na Rubinolu. Tento rok ich ale nevidno. Dúfam že som to teraz nezakríkol... IH
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.85 (?),2.9.2018 0:08
Áno, obaja (Miloš aj Lucas) ste trafili presne. Je to Nojabrskaja, zvaná aj Xenia či Oksana. Bol to tak trochu chyták, lebo plody Nojabrskej ešte nie sú zrelé. Niektoré som ale musel obrať, napriek tomu že som spravil dôkladnú prebierku. Plody sú totiž tak veľké, že by hrozili zlomeniny konárov. IH
Elektra byla u mě v minulých letech chuťově nejlepší ze zde pěstovaných hrušek. Velmi dobrá chuť. Na kdouli ve zdejším jílu moc dobře nerostla, tak jsem ji "přehodil" na hrušňový semenáč.
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář (4384) - 234.18 (?),4.9.2018 20:56
Marek-TT: Čo je to osy? 😉 Ale nie-vážne: tento rok u nás osy ani sršne nie sú. Po minulé roky bývali a zameriavali sa najmä na Bohemiu (to je ich jasná preferenčná jednička) a práve aj na Rubinolu. Tento rok ich ale nevidno. Dúfam že som to teraz nezakríkol... IH