Dnes CP jen dva. Přitom byla klidná a teplá noc. Víc jich nalétalo minulé dny, kdy bouřilo a lilo. Slivoně jsem nakonec postříkal Mospilanem, protože jsem zjistil, že vzácného Integra už moc nemám. Raději si ho budu šetřit na jabloně.
Na radaru byla situace ohledně srážek příznivá, tak jsem stříknul jabloně a hrušně Integrem. Podle pozorování jsem cca po vrcholu kladení a na samém začátku líhnutí. U Integra stačí, když zaschne. Tak snad ano, pofukuje. Integro už bohužel není. Kdybych neměl zbytek Integra, tak bych použil Mospilan za několik dnů (asi 22.7.). Pro HK a podobné oblasti. Za 10 dnů zopakovat. I já zopakuji. Asi Mospilanem, Integro si budu šetřit. Za dlouhých zimních večerů se zkusím po Integru poohlédnout v zemích mimo EU.
Dobrý den, děkuji Kukymu za rychlou odpověď. Chci také poděkovat za všechny jeho informace, které nám slouží k lepší orientaci v problematice ochrany rostlin. Mirek
Dobrý den, nevíte někdo o účinném postřiku proti vlnatce krvavé na jablonich? Doporučili mi mospilan, ale přijde mi, že na ni snad vůbec nezabírá. Díky. Happy
Bojuji s ní každoročně. Mívám ji jen na starých stromech. Na nových asi desetiletých jsem ji zatím neměla. Nejdříve jabloně prostříhám aby se postřik všude dostal. Používám Mospilan se smáčedlem a chce to silnější tlak postřiku. Použít můžete i Jar. Někdy to musím i zopakovat. Bohuna
Tak jsem dnes stříknul o trochu dříve a Integrem (příští týden nebudu mít čas a Integro stejně jednou dojde). Pokud bude vše OK, tak to byl poslední letošní postřik jádrovin proti škůdcům a chorobám. Poslední dny se obaleči jableční chytili minimálně. Natáhnu sitě proti kroupám.