Pilmet Sano 2, polský nezničitelný postřikovač. První jsem dostal na konci sedmdesátých let, byl bílý. Nikdy jsem na něm nic neopravoval, těsnění jsem nevyměňoval, jen občas stříknul silikonový olej zespodu do pístu. A čistil filtr v rukojeti. Nějak pak začal téci, náhradní těsnění jsem někde zasel, tak jsem si celkem nedávno koupil nový, tentokrát žlutý. Ale opravit by ten první určitě šel! Tři metry na výšku ze země s ním v pohodě ošetřím, páč jsem docela vysokej kluk. Vyšší stromky záměrně skoro nemám. Dá se fest natlakovat. To je velmi důležité pro dobré pokrytí. Objem 12 litrů. Pak mám ruční dvoulitrový postřikovač EROS. Ač se to nezdá, dá se s ním ošetřit i vyšší strom. Dá se pořádně natlakovat a paprsek postřiku pak dostříkne i 2 metry! Tryska se dá různě naštelovat. Samozřejmě nesmím mít stromů moc. Ale pár stromů se tím postříkat dá, zvláště nižších. To, co se prodává někde v hobby marketech je na prd. Nemá to tlak ani výdej. Oba postřikovače se dají koupit hlavně na internetu.