|
Žloutnutí a pořád listů jabloně, 24.7.2022 Nejsem odborník, ale není to vlnovník jabloňový. Bohuna |
 |
Zkroucene listy rajcat, 18.6.2022 Nejsem odborník, ale zkuste ještě postříkat rajčata Vertimecem proti roztoči. Kdysy se tady řešilo něco podobného a pan Kuky to označil na roztočíka. Mě se něco podobného stalo na rajčatech, ale někde v dubnu, kdy jsem rajčata dávala jen na balkon.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 6.4.2022 Na Novém HK také mrzlo. V neděli večer asi ve 22 hodin teploměr ukazoval -3,7st. Tak jsme pustili dva inflazářiče na plynovou bombu. Meruňka to asi přežila, dnes už je dost rozkvetlá a včelky se snažily. Bohuna |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022 Děkuji vám za odpovědi. S tou svící bych možná uvažovala kdyby bylo už alespoň 10 května. Ale do té doby je ještě hrozně daleko a letošní počasí je nějaké pobrkané a popletené. No pojedu to tedy na chatu pořádně zalít. A dejme na modlení aby nemrzlo.... celý příspěvek > |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022 Péťo, díky za odkaz o tom mlžení vím, ale já myslela jestli nepomůže zalít hlínu pod stromem a jestli se to nebude drobek večer jakoby vypařovat. Jinak díky ale ten pokus s mlžením dělat nebudu. Bohuna |
 |
Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, 2.4.2022 V pátek jsem postříkala meruňku Kuprikolem, která je mírně rozkvetlá. Chci ještě pořádně zalít zem pod meruňkou. Pomůže to alespoň drobek? Dík za názory. Bohuna |
 |
Jaký druh tavolníku to je, 27.8.2021 Je to čechrava, ale přesný druh neznám.Zkuste se podívat na googlu. Bohuna |
 |
Hortenzie latnatá, 2.8.2021 Tipuji na Pinky Winky Bohuna |
 |
Plíseň bramborová 2021 - stav fronty, 27.7.2021 Pane Kuky, mockrát děkujeme za ten románek. Ty postřiky se pořád obměňují tak ty vaše informace se velmi hodí. A ty termíny postřiků rovněž tak. I nadále nám pište slohové práce. Bohuna |
 |
Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2021, 20.7.2021 Bojuji s ní každoročně. Mívám ji jen na starých stromech. Na nových asi desetiletých jsem ji zatím neměla. Nejdříve jabloně prostříhám aby se postřik všude dostal. Používám Mospilan se smáčedlem a chce to silnější tlak postřiku. Použít můžete i Jar.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Skvrnitost listů na broskvoni, 5.7.2021 Poraďte prosím, čím je mám postříkat. Listy červenají a žloutnou. Má dost plodů a nevím zda to nepostoupí i na ně. Děkuji Bohuna |
 |
Škůdce - vajíčka, 20.6.2021 To nejsou vajíčka ale kořínky. Těmito kořínky se přichytí zdí, stromů a podobně. Tak nemějte strach z toho se nic nevylíhne. Bohuna |
 |
Priesady paradajok?, 2.5.2021 Nemohly by být napadeny třásněnkou zahradní? Něco podobného se zde řešilo na paprikách. Postříkat Vertimecem také listy ze spodu. Bohuna |
 |
Rez tresne, 9.4.2021 Paní Lído děkuji za povzbuzení. To štěpování je dost vysoko možná 20- 30 cm nad kořeny na to jsem koukala. Občas bych potřebovala vaše znalosti já a stromy to se k sobě moc nemá hlavně stříhání. No snad to zvládne i ta třešinka u nás je to samý jíl.... celý příspěvek > |
 |
Rez tresne, 9.4.2021 Mockrát vám děkuji. Stromeček půjde až zítra na trvalé stanoviště. Byl zasazen na zrytý záhon v úterý v té nějvětší sněhové chumelenici. Dnes jsem ho vyryla a dala do sudu s vodou. Tu tyčku tam zatluču před výsadbou. Mám drobek strach z toho vyvázání... celý příspěvek > |
 |