Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu

host - 183.11 (?)
2.4.2022 12:21

Péťo, díky za odkaz o tom mlžení vím, ale já myslela jestli nepomůže zalít hlínu pod stromem a jestli se to nebude drobek večer jakoby vypařovat. Jinak díky ale ten pokus s mlžením dělat nebudu. Bohuna

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

ITBrno - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 198.91 (?), 2.4.2022 10:41

U nás u Kuřimi zatím počasí dobrý, v noci teplota 1 stupeň, dnešní noc a pozítří už bude asi hůř. Jsem připraven, kdyby musel začít přitápět.

Meruňka příprava na topení
Meruňka příprava na topení

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 2.4.2022 11:39

Zdravím ke Kuřimi.yes Pěkně to máte připravené, a co že to je za odrůdu meruňky? Jinak pro Bohušku připomínám, že v tomto vlákně kde se nachazíme s názvem Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu, je na straně 8 a 9 názorný příklad i s fotkami, jak vypadá ochrana květů meruňky proti mrazu za pomocí vody (mlžení)

host - 183.11 (?), 2.4.2022 12:21

Péťo, díky za odkaz o tom mlžení vím, ale já myslela jestli nepomůže zalít hlínu pod stromem a jestli se to nebude drobek večer jakoby vypařovat. Jinak díky ale ten pokus s mlžením dělat nebudu. Bohuna

host - 213.137 (?), 2.4.2022 12:48

- IT Brno

Od jaké teploty zapalujete, máte v koruně teploměr, a jakou teplotu udržíte? Zítra se bude těžko topit, fičí severák a mrzne, nejhorší má být z neděle na ponděli, kdy se vyjasní a bude vyzařovací mráz který škodí nejvíce.

Rosení vodou je pro amatéry nerealizovatelné, těžko má někdo postřikovače na míru a dělat v mokru meruňkám ještě větší nežádoucí mokro, no nevím... MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 2.4.2022 13:10

O zálivce půdy okolo meruněk se tady psalo často, Bohunko. Ta následná odpařená vlhkost nějaký ochranný význam má, ale určitě menší než zakuřování nebo mlžení. Na jeden strom se mlžící zařízení pořídit jistě dá a v tomto vlákně je to názorně předvedeno. Kdybych měl jeden strom, tak bych si pořídil ty protimrazové svíce, ale něco to stojí, to není jako zatopit ve "fúriku" tím, co je zrovna po ruce. 

host - 91.196 (?), 2.4.2022 13:56

Kdo má možnost, tak důkladnou zálivkou půdy stromům jen prospěje-ikdyby to mělo posloužit jen k následné regeneraci a přípravě na rok příští. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se hrozivá předpověď nenaplnila, ale na to jsem malý páncrying, SPCH.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.10 (?), 2.4.2022 14:18

ani meteorologové sami neví, jak to dopadne, u mě ve středu hlásili na neděli -7°, ve čtvrtek -8, včera-9 a dnes zas -7°. Možná zkusím zatopit, když už jsem ty parafínové svíce koupil, jedna přišla, tuším, na 386,- a vzal jsem si jich víc, zvlášť když mají neomezenou dobu trvanlivosti a ropa zdražuje. Možnou výhodou může být i to, že pod částí koruny mám na zemi 2 sudy s celkem 1,5m3 vody. Samozřejmě rozvěsím po obvodu koruny paraván ze zakrývacích plachet, abych alespoň trochu kumuloval teplo pod stromem. Chtělo by to i překrýt strom nahoře, ale to už je nad mé možnosti. Walter

host - 183.11 (?), 2.4.2022 14:21

Děkuji vám za odpovědi. S tou svící bych možná uvažovala kdyby bylo už alespoň 10 května. Ale do té doby je ještě hrozně daleko a letošní počasí je nějaké pobrkané a popletené. No pojedu to tedy na chatu pořádně zalít. A dejme na modlení aby nemrzlo. V HK. je nyní jen 3,4 stupně. Bohuna

host - 168.10 (?), 2.4.2022 14:55

se máte. V ČB je aktuální teplota na stanici ČHMÚ v 14:40 -1,1° a sněží. Já jsem na chalupě 650mnm jižně od ČB a je tu pěkná zimní chumelenice viz foto. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 2.4.2022 15:09

Sněží, sněží, mráz kolem běží, zima je pejskovi ke kamnům běží. frown Apríl to bohužel není, je to skutečnost. Co se týče předpovědí, tak máte pravdu, pane Waltře. Zase je tady změna. Podle Windy com. příjemnější. podle počasí idnes k horšímu. surprise Jenom bych připomněl, že je třeba i po zmrznutí květů udělat další postřik (y) proti monilové spále, která velmi ráda v tomto počasí bude pronikat přes květy do dřeva. devil

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz