Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu
|
|
|
|
host - 213.137 (?) 2.4.2022 12:48
- IT Brno
Od jaké teploty zapalujete, máte v koruně teploměr, a jakou teplotu udržíte? Zítra se bude těžko topit, fičí severák a mrzne, nejhorší má být z neděle na ponděli, kdy se vyjasní a bude vyzařovací mráz který škodí nejvíce.
Rosení vodou je pro amatéry nerealizovatelné, těžko má někdo postřikovače na míru a dělat v mokru meruňkám ještě větší nežádoucí mokro, no nevím... MH
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.11 (?), 2.4.2022 12:21
Péťo, díky za odkaz o tom mlžení vím, ale já myslela jestli nepomůže zalít hlínu pod stromem a jestli se to nebude drobek večer jakoby vypařovat. Jinak díky ale ten pokus s mlžením dělat nebudu. Bohuna
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.137 (?), 2.4.2022 12:48
- IT Brno
Od jaké teploty zapalujete, máte v koruně teploměr, a jakou teplotu udržíte? Zítra se bude těžko topit, fičí severák a mrzne, nejhorší má být z neděle na ponděli, kdy se vyjasní a bude vyzařovací mráz který škodí nejvíce.
Rosení vodou je pro amatéry nerealizovatelné, těžko má někdo postřikovače na míru a dělat v mokru meruňkám ještě větší nežádoucí mokro, no nevím... MH
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
walter. - Diamantový Zahrádkář (1939) - 168.10 (?), 2.4.2022 14:18
ani meteorologové sami neví, jak to dopadne, u mě ve středu hlásili na neděli -7°, ve čtvrtek -8, včera-9 a dnes zas -7°. Možná zkusím zatopit, když už jsem ty parafínové svíce koupil, jedna přišla, tuším, na 386,- a vzal jsem si jich víc, zvlášť když mají neomezenou dobu trvanlivosti a ropa zdražuje. Možnou výhodou může být i to, že pod částí koruny mám na zemi 2 sudy s celkem 1,5m3 vody. Samozřejmě rozvěsím po obvodu koruny paraván ze zakrývacích plachet, abych alespoň trochu kumuloval teplo pod stromem. Chtělo by to i překrýt strom nahoře, ale to už je nad mé možnosti. Walter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.11 (?), 2.4.2022 14:21
Děkuji vám za odpovědi. S tou svící bych možná uvažovala kdyby bylo už alespoň 10 května. Ale do té doby je ještě hrozně daleko a letošní počasí je nějaké pobrkané a popletené. No pojedu to tedy na chatu pořádně zalít. A dejme na modlení aby nemrzlo. V HK. je nyní jen 3,4 stupně. Bohuna
|
|
|
|
|
|
|
host - 168.10 (?), 2.4.2022 14:55
se máte. V ČB je aktuální teplota na stanici ČHMÚ v 14:40 -1,1° a sněží. Já jsem na chalupě 650mnm jižně od ČB a je tu pěkná zimní chumelenice viz foto. Walter
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 2.4.2022 15:09
|
|
|
|