Uvidím, co na to budou říkat mandelinky, které přiletí. Postříkal jsem a začínám od nuly. Nová vajíčka nejsou, larvy nejsou, noví brouci zatím nepřileteli. Ale abych neodcházel od tématu jádrovin, tak na dnešek se chytil jen jeden sameček obaleče jablečného. Vypadá to, že jeden postřik Integrem bude stačit.
Ale aby to nebylo tak jednoduché, tak se na dnešek chytilo 18 samečků! Týden po aplikaci Integra. Integro by mělo teoreticky působit ještě 14 dnů, líhnutí po tomto vyrcholu bude za cca 8 až 10 dnů, ke konci působení Integra. Vajíčka hubí jen právě nakladená na ošetřený list nebo plod. Jenže plody a listy rostou, zvětšují se, a tím se ochranný film narušuje a na nových listech už není vůbec. Z toho plyne nutnost postřiku cca za 8 dnů. Použiju Mospilan.
Úplně stejná situace, akorát že jsem lapač několik dnů nekontroloval. Včera jsem to nepočítal, ale dobrých 50 kousků tam je. Nevíš KUKY jak dlouho působí Calypso? Mospilan tady mám v zásobě.
10, max. 14 dnů. Nikde se to pořádně nedá zjistit. Totéž Mospilan. Mám zkušenost, že mšice na jabloních se začínají objevovat už po týdnu po aplikaci Calypsa i Mospilanu.