Padlí, strupovitost, svilušky, mery, mšice, obaleči... v jádrovinách 2022
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 16.6.2023 10:24
Včera jsem provedl ošetření proti obaleči a posledním proti houbovým chorobám mix. Integro + Bellis.Stránky SRS - eAGRI pro moje pěstitelské místo uváděli 100% kladení vajíček.Lapač již nepoužívám a orientuji se podle sumy efektivních teplot (SET) na uvedeném portálu.Před postřikem provedena probírka plůdků a současně letní řez.Je to sice zdlouhavá pakárna ale výsledek poznáte na podzim Stromky se provzdušní a postřik lépe pokryje ošetřenou plochu.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 16.6.2023 11:44
Pane Mičurine, jaký máte názor na přípravek Dagonis do jabloní (houbové choroby). Dnes mi ho přivezli jako náhradu, nemám s ním zkušenosti. Děkuji Biegler.
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1710) - 165.146 (?), 16.6.2023 13:24
S přípravkem Dagonis nemám zkušenosti.Měl by to být systémový fungicid s kurativní a preventivní ochranou.Měla by tam být složka která rozvádí obranu do pletiv a listů.Se systémovými přípravky mám dobré zkušenosti.Včera jsem aplikoval systémový Bellis.
Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 16.6.2023 15:56
Pane Kuky, ano použití i do zeleniny je podle příbalového letáku u Dagonis opravdu rozsáhlé, škoda že není do révy, ale člověk nemůže mít všechno. Biegler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 16.6.2023 17:26
Díky za info pane Kuky, kdyby byla nějaká katastrofa tak bych mohl udělat postřik po sklizni, aspon vím co mám doma. Dnes jsem chtel stříknout aspon mladé jablonky, u starých musím nejdříve řezem prosvětlit, ale ženou se nějaké přehánky a pár kapek už padlo. Biegler
|
|
|
|
|
|
|
|