Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatka a obaleč na jádrovinách 2015
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 192.76 (?), 11.6.2015 17:46
Taky jsem dnes stříknul. Calypsem 1.genereci obaleče. AMS bylo celkem k ničemu. Prostě byla letová vlna kdy byly 4 dny po sobě bylo okolo 21°C ve 21h a 7 dní po tom, což je dnes, tak jsem to postříkal. Strupovitost zatím nemám, spíše dost padlí na Bancroftech a idaretu, to ale nejsou moji favoriti, co se chuti týče. Zdá se mi že je letost více kdejaké havěti - mšice, zámotky housenek v listech apod.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.26 (?), 11.6.2015 20:49
Prosim o radu od zkusenych. Chtel bych osetrit dve jablone proti obalecovi. Letos uz sem dvakrat strikal Calypsem, mohu ted pouzit Mospilan, i kdyz je taky systemovy, nebo uz je to nevhodne? Popripade co byste mi doporucili, dekuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 133.26 (?), 11.6.2015 21:54
Dekuji za rychlou odpoved. Mam jeste jednu mozna hloupou otazku, ale jak je mozny, ze ja si na dvou jablonich rezistenci nevytvorim a ten kdo ma sad treba s padesati jabloni si ji vytvori? Mozna zkusim zitra sehnat ten Reldan.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.158 (?), 11.6.2015 22:47
na dvou jablonich rezistenci nevytvorim... rezistence se nevytvari "na (dvou) stromech", rezistenci "ziskavaji" skudci a choroby.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
ppgarden - (7) - 115.102 (?), 12.6.2015 7:35
Tak jsem taky včera stříklnul Calypsem (Blanensko). Amet skoro odpovídá, v lapáku už delší dobu žádná větší vlna. Stříkal jsem kolem 8 večer a viděl jsem spousty obalečů - možná už se chystali klást. Vajíčko jsem jako vždy nenašel žádné. Jak píše host výše, letos veliký tlak mšic a zámotků housenek v listech. Kdybych chtěl bio jablka, nedokážu si představit tu armádu slunéček, aby zredukovaly ty mšice. Na třešních také mnoho mšic, bohužel dozrávají, takže postřik až po úrodě.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mejstrik - (13) - 112.110 (?), 12.6.2015 19:02
,Dekuji za vysvetleni ohledne te rezistence, ted uz tomu myslim rozumim. Ja s postriky teprve zacinam. Mam devet asi sestiletych stromku a bez postriku uroda tristni. Krome tresni vlastne zadna. Calypsem sem strikal nejdriv proti pilatce a tak sem vzal i jablone, aby tam nebyly msice. Proti obaleci jsem strikal pred ctrnacti dny.Ted bych chtel prave postrik zopakovat.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|