Odrůda Admiral
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 237.45 (?), 22.11.2020 17:58
Dobrý deň, tento rok sa mi podarilo kúpiť odrodu Admiral na MM106 tak som rovno zasadil 2 kusy (keď už ju tu tak chválite). Bežne sa v mojom okolí dala kúpiť iba na M9 alebo M26. Premýšľaľ som nad tým, že pokiaľ sa mi nepodarí zvládnuť horkú škvrnitosť na akceptovateľnú úroveň preštepil by som Admirála inou odrodou. Chcel by som sa spýtať či Admirál ako medzistupeň medzi podpníkom (podnožou) negatívne neovplyvní naštepenú odrodu ktorá bežne netrpí horkou pehovitosťou, či by nebolo nakoniec lepšie Admirál úplne vykopať a zasadiť kompletne nový stromček inej odrody.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
bohous - Stříbrný Zahrádkář (146) - 167.10 (?), 24.11.2020 21:19
Já jsem měl jeden Admirál na M7 asi 4 roky, koupil jsem ho kvůli roubům. Krásně rostl, od druhého roku vždy měl násadu. Letos odhadem k 10 kg, ale nakonec jsem sklidil jen 3 pihovaté plody, jeden už shnil. Tak jsem ho zlikvidoval a nechal jen pár přeroubovaných větví na jiném stromku na M9 (stáří 8 let, přeroubováno před 2ma lety). Něco letos měl, ale také pihovité. Ještě to kvůli chuti a skladovatelnosti budu zkoušet, jestli se to časem nezlepší. Asi by to taky chtělo pečlivě protrhávat na jeden plod, jinak se vytlačují a je silný propad. Jo a ještě jeden problém - je silně napadán sršni (asi vědí, co je dobré...).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|