Natírání kmenu vápnem
|
|
|
|
kladikus - Stříbrný Zahrádkář (132) - 36.18 (?) 30.10.2015 19:52
zdravím
chci se zeptat, jestli je fatální chyba stromek obalit do bílé netkané textílie? Vápno asi lépe přilne. Tkaninu bych po mrazem odstranil a schoval na další zimu.
Kdy je asi nejlepší kmínek zbělat? Podle mne, i na podzim hrozí, že v noci mrzne a ve dne Slunce peče(jako v těchto dnech). Tzn., dedukuji, že před prvními nočními mrazíky to obmotat/natřet. Může mi to někdo potvrdit/vyvrátit?
Stromky jsou to letošní. Bydlíme v místě, kde jde od řeky chlad. Je tu v noci až o 7° méně, než třeba o 300m vzdušnou čarou dále(přes den to je ale nastejno)
Děkuji
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 115.238 (?), 30.1.2015 21:47
Ja mam stromky na juhozapadnom svahu, nebielim. Minule som cital knihu po dedovi z roku 1954, tam doslova pisu, natierat v mrazovom kotlinach, tam to ma zmysel.
Takze ked mate stromky nasadene na vhodnom mieste, netreba natierat. Profi sadari nenatieraju, lebo sad je zalozeny na dobrom mieste, nie hocikde.
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 31.1.2015 7:00
Někdy je po všech stránkách lepší nadšený, pro věc zapálený amatér, než vyhořelý profesionál, který se minul povoláním. Při výrobě ovoce-za účelem co největšího a rychlého zisku se do popředí ošetřovatelských metod dostávají jiné, než bílení, to ale neznamená, že by u malopěstitelů nemělo smysl. Já mám spíš zkušenost, že nebílí ti, kterým se OBECNĚ nechce, na zdravotním stavu jejich dřevin je to pak vidět-mrazové desky, trhliny do živého, klejotok... S.P.,Ch.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.134 (?), 31.1.2015 10:49
...na jih od rovnoběžky 43,5 a zjistil jsem, že ovocnáři ošetřují kmeny vápnem i tam docela běžně
Nedávno som videl arménsky film v ktorom bol marhuľový sad na svahu s tiež nabielenímí kmeňmi Stano
|
|
|
|
|
|
|
milanfiala - Diamantový Zahrádkář (1142) - 65.131 (?), 31.1.2015 10:51
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kladikus - Stříbrný Zahrádkář (132) - 36.18 (?), 30.10.2015 19:52
zdravím
chci se zeptat, jestli je fatální chyba stromek obalit do bílé netkané textílie? Vápno asi lépe přilne. Tkaninu bych po mrazem odstranil a schoval na další zimu.
Kdy je asi nejlepší kmínek zbělat? Podle mne, i na podzim hrozí, že v noci mrzne a ve dne Slunce peče(jako v těchto dnech). Tzn., dedukuji, že před prvními nočními mrazíky to obmotat/natřet. Může mi to někdo potvrdit/vyvrátit?
Stromky jsou to letošní. Bydlíme v místě, kde jde od řeky chlad. Je tu v noci až o 7° méně, než třeba o 300m vzdušnou čarou dále(přes den to je ale nastejno)
Děkuji
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|