Jesenno - zimné práce
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 240.22 (?), 26.11.2016 22:23
ked je listia hruba vrstva, zhrabnem, nalozim a odveziem. Ked je mensia, prebehnem kosackou. Male drobne listie, alebo listie zo zahonov vysavam.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 225.138 (?), 27.3.2017 21:23
Můj postřeh je, že právě teď je nejlepší čas na hrabání oř. listí, které se nádherně rozsype a představuje luxusní organický materiál do kompostu, v sadu je potřeba vyhrabat mech a listí se shnilými plody, tam kde nebyly plody můžu opět přidat do kompostu ke koňskému hnoji, vše se nádherně rozpadá, můžu míchat k na podzim nasekané část. zkompostované trávě, běda jestli nebude v půlce května fertig, žádné dlouhé čekání, spíše se mi líbí ten 3-týdenní kompost, ale 2 měs. bude stačit.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 84.190 (?), 4.12.2016 9:23
Já to vysávám rotační sekačkou.Ta je snad 100x rychlejší.Ještě u toho poseká, doseká zakrátí, zarovná,listí podrtí.Z koše do kolečka a na kompost.Ořech.listí na kompostárnu do polí.
Pak jsem si oblíbil hrábě na listí.Nikdy jsme je neměli a vše jsme dělali s hráběmi na seno.Nedá se to srovnat.
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 4.12.2016 21:18
...a záhrada môže ísť na zimný spánok
Asi to není ideální způsob, ale já zahradě žádný zimní spánek nedopřávám. Dnes jsem třeba využil slunného, byť trochu mrazivého dne a vystříhal jsem všechny staré a nadbytečné pruty malin, výmladky myrobalánů a lísek. Když počasí dovolí, možná dojde i na to listí, když mezitím zapadne sněhem, tož se letos nepohrabe. Co nevidět nastane doba řezu roubů peckovin, Spíš než doporučeným agrotechnickým lhůtám přizpůsobím předjarní práce počasí a svým časovým možnostem. Takže průklest možná začne brzy po Novém roce. Optimální doba to není, ale stromy to nesou docela statečně.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |