|
Kráska, Hargrand, Sylvercot, Sylred, 8.4.2022 Škoda že tieto odrody sa okrem Hargrandu už nepredávajú. |
 |
Broskvoň Stark red Gold, 15.12.2021 Niektoré ovocné školky popisujú túto nektarinku ako velmi odolnú na mrazy. Redhaven mi v posledných 6 rokoch 3x vymrzol v kvetných pupeňoch. Má niekto Redhaven a túto nektarinku zasadenú spolu kto by vedel porovnať jej odolnosť na zimné mrazy v dreve... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nektarinka Snow Queen, 8.12.2020 Nektarinka Snow Queen nepraská? |
 |
Xenia, 2.11.2019  NOJABRSKAJA (Xenia) - oberal som ju koncom prvého októbrového týždňa, jeden plod som zabudol na strome - foto. Zbadal som to až teraz, po opade lístia. Hruštička zostala pekne na strome, asi sa jej nechcelo obiť si pri páde kolená 😃. Pri... celý příspěvek > |
 |
Lotos, 2.11.2019 LOTOS (Otcovo x Jolana) - česká rezistentná odroda, ktorú som chcel mať v záhrade už dávno, ale podarilo sa až teraz (foto - stromček na M9, zasadený pred pár dňami). Nejaké informácie z pomológií som si samozrejme pozrel, ale bol by som zvedavý aj... celý příspěvek > |
 |
Herman, 5.7.2019 Zdravím pan Mikeš, máte obalovačom silne napadnuté všetky odrody sliviek alebo ho máte len na niektorých odrodách? U mňa je to len na niektorých odrodách sliviek a na ringlote. Michal |
 |
Degustační ocenění odrůd révy vinné, 28.4.2019 - foto - IH |
 |
Asimina Triloba, 27.4.2019 Kvety Asiminy sú spomedzi ovocnín výnimočné svojím sfarbením a tvarom. Vyzerajú ako malé fialové tulipány visiace "dolu hlavou". Svojím nevšedným výzorom sú pomerne dekoratívne. IH |
 |
Vzrast hrušky, 27.4.2019 Hrušky - vynikajúce ovocie, rozsahom pestovania možno trochu v tieni jabloní a kôstkovín, ale väčšinou hruška nechýba v takmer žiadnej záhrade. K dispozícii máme mnoho odrôd, taktiež viacero podpníkov. Pri tvarovaní korún vychádza každý zo svojich... celý příspěvek > |
 |
Ochrana před mrazem, 22.2.2019 Jar sa blíži a je možné (kiež by to tak nebolo) že protimrazová ochrana stromov bude zasa raz aktuálna. Článok na fotkách predstavuje metódu zatepľovania, ktorá by mala byť účinnejšia než parafínové sviece. IH |
 |
|
 |
Najlepšie slivky, 4.8.2018 Dobrý deň, aké odrody sliviek vám teraz dozrievajú? K odpovediam prosím napíšte aj nadmorskú výšku v ktorej vám daná odroda slivky dozrieva. |
 |
Broskvoň Stark red Gold, 4.8.2018 Máte pekné plody na nektarinke Stark Red Gold pán Hlavatý. Potrebuje vaša nektarinka nejakú väčšiu starostlivosť ako vaša broskyňa Flamingo? Broskyne mám, ale s nektarinkami nemám skúsenosti. Aký je rast vašej nektarinky na podpníku Mandžuská? Rastie... celý příspěvek > |
 |
Kalipso, 19.7.2018 v chuti a sladkosti vede Kalipso o celou délku.
Ako je to u Kalipsa v porovnaní s Katinkou čo sa týka chuti a sladkosti? |
 |
Pozdní odrůda jabloně, 14.7.2018 Ďalšie 4 odrody patria medzi "superchuťovky" - teda k tomu najlepšiemu čo po chuťovej stránke medzi odrodami jabloní existuje. Nie sú to rezistenty, práve naopak - k hubovým chorobám sú náchylné, niektoré z nich mimoriadne. Napriek tomu si ich... celý příspěvek > |
 |
Flamingo, 14.7.2018  Flamingo uznávam z viacerých dôvodov, tým podstatným je to že je to "makačenko" a spoľahlivo zarodí aj keď podmienky neboli ideálne. V tom hlavnom kritériu - chuti - sa určite tiež nestratí. A napokon - je to slovenská odroda. U nás je Flamingo... celý příspěvek > |
 |