Jaké staré odrůdy na zahradu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.9 (?), 27.10.2014 21:47
Starkrimson bych tedy nevolila, není to nic moc, navíc je dle popisu dost náročný na chemickou ochranu... To to Matčino je stokrát lepší, o tom svědčí i to, že se i jako opravdu stará (1887) odrůda stále běžně prodává. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 202.6 (?), 27.10.2014 23:24
Starkrimson jsem vyřadil pro jeho "nechuť". Nejlépe to v pomologii vyjadřuje slovo "fádní".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.245 (?), 28.10.2014 9:20
Také bych neřekl, že má fádní chuť, možná neosluněné, nevybarvené plody, ale to je skoro u každé odrůdy Výhodou je pevná slupka, na kterou nejdou vosy, sršni, kterých je u nás požehnaně. Nevýhodou ale je, že se někdy vyskytuje ve větší míře u tohoto jablka plíseň jádřinců.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.9 (?), 27.10.2014 21:41
Matčino je vynikající, když ho jednou ochutnáte, určitě jeho chuť nezapomenete a poznáte ho na první kousnutí . Není moc na uložení, protože rychle moučnatí (ale to u nás nestihne).
Teď jsem si šla schválně do něj kousnout, první chuť, co mne napadla, byla chuť hroznového vína společně s banánem...
Hornokrajský malináč je méně šťavnatý, než Matčino, chuť má opravdu trochu do malinova, pod slupkou je zbarvený do růžova. Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|