|
Zapomenutý název choroby švestek, 15.5.2015  Ještě TOPTASTE |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 15.5.2015  Likvidoval jsem poslední JOJO a TOPTASTE, před nedávnem, viz fotky. Nemá to žádnou budoucnost ve zdejším kraji.
Rony. |
 |
|
 |
Host na zahradě? Potkan?, 10.5.2015 Přiložit kovovou nášlapnou past a obložit tak aby se musel po ní projít. Bez návnady. Funguje na 100%. Chytne se cokoliv i lasice, hryzec nebo myš na kunu je to málo. |
 |
Odrůda jabloně do vyšších poloh, 7.5.2015 Vyzkoušel jsem Golden v nadmořské výšce 450 m (Valašsko) na jižním svahu a nic moc. Jenom ve výjimečně dobrém roce bylo ovoce k využití.
Rony. |
 |
Co je to za nemoc svestky?, 3.5.2015 Jen aby to nebyla monília laxa nebo pseudomonas syringae. Mám toho plnou zahradu a likviduje to šlechtěné švestky (všechny), i třešen, japonskou vrbu, kroucenou vrbu a dokonce i šeřík. |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 28.4.2015 Ten podzimní postřik by možná mohl pomoci, protože brzy jaře dávno před květením je dřevo "mrtvé". Někde přežije pouze nějaká část vodivé dráhy a vyživí to akorát jedn dva pupeny nebo květy. Nenapadá to horní konečky větví. |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 28.4.2015  Ještě JOJO, které už ponechávám na pozorování (jiné jsem odstranil)
Rony |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 28.4.2015  Druhá Toptaste |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 28.4.2015  Ještě foto |
 |
Zapomenutý název choroby švestek, 28.4.2015 Dopadl jsem špatně, to co bylo zelené lonského roku už zelené není a pupeny na jaře neraší jenom v horní části. Podle mne je to nezákeřnější choroba s jakou jsem se setkal. Nic nesignalizuje předem jak je strom napaden. Podle mne to odumírání nastává... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 22.4.2015 Na pravém obrázku vidím mrtvé nevyrašené pupeny a kapku klejotoku a nápadně to připomíná "Pseudomonas syringae". Mám toho na zahradě hodně. Už mne odchází i Valjevka. Za týden dám foto.
Rony |
 |
Hryzec, 13.4.2015 Také jsem chytal hryzce do pasti a to bez návnady. Past se přiloží ke "kolmo ukrojenému" otvoru a hryzec namá šanci obejít. Někdy, když nášlapná ploška kam se umísťuje obvykle návnada je malá, tak tam přinýtovat nebo jinak upevnit kousek plíšku.... celý příspěvek > |
 |
Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015, 10.4.2015 Pseudomonas syringae
Pro mne stejně zákeřná choroba, která se zaměňuje s moníliovým úžehem. Naprosto zlividuje některé ušlechtilé peckoviny.
Rony
|
 |
Rozmer/profil nosnych hranolu pod zahradni domek, 9.4.2015 Skutečně jak míní diskutér (Mravevenec) bez nákresu nebo jenom náčrtu nejde radit. |
 |
Jakou barvu na trávu?, 1.4.2015 Stačí pohnojit skalici zelenou a do 24 hodin nadifunduje do pletiv stonků trávy. Výhoda je značná, neodlupuje se. |
 |