Co právě sklízíte?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 136.48 (?), 17.10.2011 8:17
Nechcem zakladať novú tému V záhrade mám ešte na siedmich stromoch Idared jablká.Nie je ich veľa(2q),v máji omrzli v kvete. Chcem sa opýtať ovocinárov, či dnešný ranný mráz(-3,5st.C) neovplyvní skladovateľnosť tejto odrody.Ďakujem.Peter.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 252.35 (?), 17.10.2011 15:37
prosímvás jak se říká těm malým plodovým větvičkám česky? brachyblast je anglicky
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 246.18 (?), 31.10.2011 15:12
Tak dnes 31.10. jsem sklidil poslední jablka ze zahrady – asi 30 ks Floriny z menšího roubu umístěném na vysokokmenu Matčina. Plody jsou střední až velké, některé přímo výstavní. Letos jsem se sklizní čekal až do poslední chvíle, kdy plody začaly dotykem téměř padat. Již nyní těsně po sklizni jsou plody velmi chutné, středně sladké, tvrdé a křupavé.
Lokalita : 230 m n.m. Vyškov, střední Morava
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 7.9.2016 10:50
Do sklepa jsem je nedal, mám je za barákem, kam nesvítí slunce. U Spartanu jsem tajně doufal, že by to mohl být Mc Intosh, ale nebude. Asi se budete divit, ale po sklizni mně Spartan chutná nejvíce, později už tolik ne. Když plody padají a zůstávají v ruce, tak nemá smysl se sklizní dále otálet. Něco jiného je rozleželé Lobo, tam je dobré s konzumací počkat, ale ten tvrdý Spartan je teď "top".
|
|
|
|
|
|
|
|