Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky



Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
6.9.2016 14:39

Taky jsem se dočkal prvních plodů a požitek to tedy je. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 29.9.2015 12:54

I Williams cervena zaplodila hodne, nicmene chuti zaostava za zelenou a dozrala o minimalne dva tydny pozdeji.

Zajímavý poznatek, pane Martine. Jak by jste to popsal? Hodně kořenitá, méně sladká?

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 29.9.2015 15:23

Taky jsem to pozoroval, ale ten odstup nebyl tak velký - jen pár dní. I když jsem wiliamsky otrhal současně (mám obě na jednom stromě), i v bedně došla ta žlutá dřív. Ale rozdíly v chuti v optimální zralosti jsem nezjistil.     Obecně lze říci, že letošní rok byl pro Wiliamsovu příznivý. I v chladnější poloze mají plody dobrou kvalitu.

                     
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (642) - 22.80 (?), 30.9.2015 12:50

Cervena (podnoz semenac) mi rodi teprve druhym rokem a je mozne, ze jsem ji mel lepe tvarovat a vice protrhat. Taky se na ni nejspis podepsalo sucho. Kazdopadne vcera jsem sklidil poslednich par plodu a chut uz je trochu lepsi. Posledni kousky zelene williamsky (na kdouli, stari asi 20let) uz kvasi dva tydny v sudu. Prvni kousky (padala uz koncem srpna) spolu s Clappovou jsou uz vypalene.

Chut je jalova - malo cukru i korenitosti a duznina je malo stavnata. Pristi rok zkusim lepsi rez a probirku.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 92.38 (?), 30.9.2015 12:58

Nevím, jestli lepším řezem docílíte lepší chuti. Větších plodů zřejmě ano. Třabaže letos jsou wiliamsky lepší než třeba loni,  některé jiné, otužilejší odrůdy je překonávají, hlavně sladkostí a šťavnatostí. Cením si však toho typického aroma, které je tak žádané v hruškovicích. Uvidím, až začne plodit Walschbirne, měla by být rovnocennou náhradou Wiliamsovy pro chladné polohy.

                     
host - 31.176 (?), 30.9.2015 14:39

Obe Williamsky mám na dule, a každoročne je rozdiel v zrení min. 2 týždne.Taktiež mám naštepenú červ. Williamsku do stredníka obyč. Williamsky, a rozdiel je taký istý.Dužina je zrnitejšia, a o niečo menej chutná, ale stále výborná.Aj keď Williamsova červená, a Max Red Bartlett by malo byť podľa pomológií to isté, plody zo supermarketu majú dosť odlišný tvar.Pravdepodobne sa u nás množí druhý klon.   Stano

   
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1710) - 165.146 (?), 28.8.2016 16:15

Williamsova červená - 2016 - před sklizní + sklizeň

Na snímcích je dobře vidět napadení rzí hrušňovou.Letos u mě řádila jak černá ruka.Standartní ošetření přípravky proti strupovitosti zabraly jen částečně.Jo Baycor to byl bijec. - Mičurin II (470 m)









      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 28.8.2016 17:07

U nás je letos rzi velmi málo - jen semtam fliček. Asi někdo v sousedství skácel jalovec. Chemi už roky na hrušně nepoužívám. Letos se to trochu vymstilo, červivých plodů je víc než jindy.

Wiliamsova červená
Wiliamsova červená
         
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.9.2016 14:39

Taky jsem se dočkal prvních plodů a požitek to tedy je. 

            
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.9.2016 19:30

Ale fakt, kdo ji ještě nemáte, tak si mezeru doplňte, aby jste poznali, jak silně kořenitou chuť dokáže hruška mít. (Williamsova)

               
hugovotr - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (642) - 146.186 (?), 7.9.2016 21:52
U mne opět v chuti červená zaostává za zelenou, která je výraznější. Letos ale zrají současně. V pondělí jsem otrhal poslední.


zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika