Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 29.9.2015 12:54
I Williams cervena zaplodila hodne, nicmene chuti zaostava za zelenou a dozrala o minimalne dva tydny pozdeji.
Zajímavý poznatek, pane Martine. Jak by jste to popsal? Hodně kořenitá, méně sladká?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hugovotr - Zlatý Zahrádkář (642) - 22.80 (?), 30.9.2015 12:50
Cervena (podnoz semenac) mi rodi teprve druhym rokem a je mozne, ze jsem ji mel lepe tvarovat a vice protrhat. Taky se na ni nejspis podepsalo sucho. Kazdopadne vcera jsem sklidil poslednich par plodu a chut uz je trochu lepsi. Posledni kousky zelene williamsky (na kdouli, stari asi 20let) uz kvasi dva tydny v sudu. Prvni kousky (padala uz koncem srpna) spolu s Clappovou jsou uz vypalene.
Chut je jalova - malo cukru i korenitosti a duznina je malo stavnata. Pristi rok zkusim lepsi rez a probirku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 31.176 (?), 30.9.2015 14:39
Obe Williamsky mám na dule, a každoročne je rozdiel v zrení min. 2 týždne.Taktiež mám naštepenú červ. Williamsku do stredníka obyč. Williamsky, a rozdiel je taký istý.Dužina je zrnitejšia, a o niečo menej chutná, ale stále výborná.Aj keď Williamsova červená, a Max Red Bartlett by malo byť podľa pomológií to isté, plody zo supermarketu majú dosť odlišný tvar.Pravdepodobne sa u nás množí druhý klon. Stano
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1709) - 165.146 (?), 28.8.2016 16:15
Williamsova červená - 2016 - před sklizní + sklizeň
Na snímcích je dobře vidět napadení rzí hrušňovou.Letos u mě řádila jak černá ruka.Standartní ošetření přípravky proti strupovitosti zabraly jen částečně.Jo Baycor to byl bijec. - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|