Hrušeň Wiliamsova onemocnění
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 1.6.2016 16:36
No ale kde máte napsáno, že zadavatel sázel do 100%ního substrátu?Když to čtu, moc chytrý nejsem. "Kořeny se zdály zastrizene.šachová jana asi také vporadku bez žádných přidaných hnojiv. Jen zahradnicky substrat který se ve všech ostatních případech osvědčil." Chápu to tak, že k vykopané zemině nepřidal hnojiva nýbrž jen substrát. To ale, myslím, je v pořádku. Že by zeminu z jámy vyhodil a kompletně - i ve všech ostatních případech - nahradil substrátem? To pochybuju.
Přesně stejně vypadá moje tříletá (!) hrušeň. Vyrašila, nepřirůstá, lístky drobné, vadnou. Kmínek se kýve - hryzec! Pomstil se mi za to, že jabloně už sázím jen do pletiva.
|
|
|
|
|
|
|
host - 229.215 (?), 1.6.2016 21:22
Děkuji. Přesně tak. Pouze jsem primichal substrat ke stávající zemine pro doplnění. Jen jsem chtěl vědět zdali opravdu stromek nemá nějakou chorobu aby nenarazil ostatní ujeté. Sázel jsem 2*wiliams a 2* eriku. Všechny 3 další jsou vporadku.
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?), 1.6.2016 20:49
Léčba.Zdravím ze sanatoria všechny ovocnáře.S politováním vám musím oznámit verdikt lékařů.Pokud prý budu tvrdit, že jisté sorty jablek, přestože trpí houbovými chorobami nejsou rezistentní nemám šanci na vyléčení.Moje tvrzení, že tyto sorty mají pouze zvýšenou odolnost proti jistým rasám strupovitosti a tato choroba klidně propukne při vzniku vhodných podmínek a tudíž nejsou rezistentní je pro lékaře nepřípustná a zcestná a další hospitalizace nutná.Toliko diagnóza
Pro pana S.P.Ch..Pokud to černání listů hrušně se vyskytuje po okrajích listu s otřepanými konci mívám to na své hrušní každý rok.Není to zřejmě nic významného.Přesnou příčinu neznám, vzali mě v sanatoriu atlas chorob.Léčím to utržením vážnějí napadaných listů ale spíše si toho nevšímám.Přesto si to radějíi nezávisle ověřte, neměl jsem dnes ještě prášky. - Mičurin II (sanatorium)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Olšan - (10) - 199.218 (?), 2.6.2016 1:51
Jsem na tom podobně loni v říjnu jsem sázel deset stromků z Uh.Ostrohu, s kvalitou jsem byl na první pohled spokojen, vše sázím stejně, velká jáma, do toho směs kompostu totálně roloženého hnoje a svrchní drnovky z povrchu. Vše prosperuje (slivoň Victoria na špičáku i kvetla a má výhony cca půl metru), jen ta Williamska se kroutí a chřadne a tak jsem se na ni těšil
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kamil Hasman - Stříbrný Zahrádkář (491) - 51.26 (?), 2.6.2016 12:13
Pane Vlastimile, jedná se o nové rasy strupovitosti, pravděpodobně zavlečené dovezenými jablky, které způsobují prolomení rezistence (Vf), proto se dnes šlechtitelé snaží o vícezdrojové rezistence. Bohužel, někteří pěstitelé mají rezistenci zafiovanou jako absolutní pojem, magické zaklínadlo na čistá jablka bez stroupků. V některých letech mohou být překvapení nemilá.
Každopádně Vám přeji brzké uzdravení a propuštění do domácího ošetřování.
PS: Když je primář morous, třeba by Vám mohla nějaká mladá hezká sestřička při noční půjčit svůj tablet :-).
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 2.6.2016 12:46
Já to však pro čistotu ovocnářství dělám rád.Proto nedělám žádné předčasné žebříčky anket
To, pravda, neděláte. Ale předčasné závěry o viníkovi chřadnoucí hrušně ze dvou neúplných fotek si učinit troufnete. Nemluvě o předčasných obviněních účastníků fóra coby placených agentů školkařských firem. Zřejmě taky pro čistotu ovocnářství.
P.s. Moc dobře, že čeští kluci Admirál s Merkurem těm cizím pinklajdákům a breburkám hezky natrhli řiť. Zas mi přistálo na kontě pěkných pár střížovických dolárků...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|