Houby z lesa na zahrade



romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 103.132 (?)
1.11.2008 20:05

Václavky nemusím. Ale myslím, že jsou mírně jedovaté, přestože se normálně požívají. Požité ve větším množství způsobují právě i nevolnosti. Domnívám se, že i proto se trochu déle tepelně zpracovávají. Ale nejsem expert, jako býval p. Smotlacha. M.R.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 153.130 (?), 31.10.2008 15:14

Rodiče mívali na pozemku u chaty pařez, u kterého po mnoho let vždycky na podzim vyrostlo obří kolo václavek. Pak kdysi cosi přestavovali a vykopanou hlínou zasypali pařez a okolí. Poté se tam už václavky nikdy neobjevily.

                  
host - 121.238 (?), 31.10.2008 14:34

mozno beznym fungicidom co sa predava na boj proti hubam v trave. Ale neviem, treba sa spytat v predajni. Juro

                     
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 31.10.2008 18:39

Jak václavku vyhubit nevím, ale vím jak jí využít.Mladý do octa, větší na guláš nebo na dršťkovou.Pozor potřebují déle povařit.Tak jestli je máte někde, kde až tak neškodí, máte o zpestření jídelníčku postaráno.Zdravím Lucka

                     
dana smékalová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 144.98 (?), 1.11.2008 18:09

akorát nás z toho bolí nohy

Bez názvu
Bez názvu
                     
sengge - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 114.115 (?), 1.11.2008 19:49

jojo, Lucko, zní to krásně. Ale já mám na václavky alergii či co to je. Před pár lety jsme nasbírali koš václavek, uvařila jsem skvělý guláš a pak jsem tři dny měla horečku, zvracela jsem atd. atd. (podrobnosti si každý domyslí...)

Bylo mi tak zle, že jsem si říkala, ať raději umřu, jenom ať už mám pokoj .

Pak jsem se dozvěděla, že pro některé lidi jsou václavky jedovaté. Zdá se, že patřím mezi ně.

                     
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 1.11.2008 19:54

Ježiš, tak beru zpět václavky v žádném případě nejíst, polejt hubičem a nepřibližovat se!!!Ještě by se někdo zVás přiotrávil a to bych nerada, o alergii slyším prvně, Uf.Lucka

                     
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 103.132 (?), 1.11.2008 20:05

Václavky nemusím. Ale myslím, že jsou mírně jedovaté, přestože se normálně požívají. Požité ve větším množství způsobují právě i nevolnosti. Domnívám se, že i proto se trochu déle tepelně zpracovávají. Ale nejsem expert, jako býval p. Smotlacha. M.R.

                     
dana smékalová - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (67) - 144.98 (?), 1.11.2008 20:28

Václavky jsou výborné houby.Ale je fakt, že jsou trochu jedovaré.Musí se dýl dusit: Já je nakrájím na drobno, malinko podleju vodou a dusím tak dlouho, dokud nejsou měkké.Potom nechám vychladnout a dám do vaniček do mrazáku.V zimě jsou výborné na smaženici, nebo pod maso, ale opět se vaří dlouho i s masem.Dělám to tak už spoustu let a zatím u nás neměl nikdo onen problém.Ale je možné, že máte alergii.

                     
Tchořík - (18) - 47.10 (?), 13.11.2008 14:00

Voda z prvniho vareni vaclavek se ma vylit a pak teprve uz povarene vaclavky dale zpracovavat. Nemely by se pridat syrove do polevky a tam varit. Alespon takhle jsem to slysela ja.

                     
host - 176.18 (?), 13.11.2008 22:42

Václavky se mají tepelně zpracovávat min. 15 - 20 min.

Jinak na zahradě máme babky, žampiony, smrže, občas poddoubáka a 1x to byl dokonce křemeňák... taky sypeme odřezky - máme břízu a sousedi u hranice s námi borovici...

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika