Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu

host - 159.234 (?)
29.12.2010 17:31

Brzy ráno vstávám, protože brzy vyrážím do práce :-). K chuti Karátu, kyselý ani moc nebyl, ale v porovnání s Fíkem, Darkem, Paxem atd. byl nedobrý. V žádném případě nechci nikoho odrazovat o koupi tohoto angreštu, protože co nechutná mě, může chutnat někomu jinému. Je možné, že na Karát nebyl prostě rok. Uvidíme příští sezónu :-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 41.2 (?), 28.12.2010 11:34, zobrazeno: 174937x

Dobrý den, na jaře bych chtěl zasadit několik stromků angreštu. Proto bych Vás chtěl požádat o radu, které odrůdy by jste mi doporučili. Stromky budu pravidelně chemicky ošetřovat, tak že se může jednat i o méně k nemocem náchylné odrůdy. V minulosti jsme měli Zalatý fík, ten si určitě znovu pořídím, + bych ještě k němu chtěl tak 5 - 6 dalších odrůd.

Děkuji všem za rady a vaše postřehy s vašimi top angrešty.

solutan - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (166) - 224.9 (?), 28.12.2010 13:21
Mám Rixantu, rokulu, rolondu, zlatý fík, mistrál, prima, invicta, chryso, triumphant a karát a nikdy jsem je nijak chemicky neošetřoval a plodí všechny dobře. Mám je jako stromkové.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 28.12.2010 17:16

ja mam take vsechny stepovane... pravdou je, ze odruda Zlaty fik je bezkonkurencni - chutove nedostizna, jinak mam Pax a Remarka - obe odolne odrudy - musim rict, ze tomu tak skutecne je, chut take neni spatna, ale pokud chcete hlavne dobre chut.vlastnosti tak nic lepsiho nez Z.FÍK není

host - 159.234 (?), 28.12.2010 17:53

Zlatý fík také doporučuji, je to klasika. V roce 2009 jsem si pořídil červený angrešt, který se jmenuje Niesluchowski. U nás dozrál jako první a lepší červený angrešt jsem ještě neochutnal.

Nuesluchowski
Nuesluchowski

host - 103.253 (?), 28.12.2010 19:44

Pro mne byl chuťově i vzhledem nedostižným Citronový obří. Šel dlouho dobře, než začala kalamita s am. padlím, nepomohl ani postřik. Teď zkouším  jen rezistentní, nestříkám,  ale ta chuť mi u všech, co tady předem mnou jmenovali, chybí, myslím ty Rolandy, Rokuly, /omlouvám se za nepřesné názvy, už je dávno nemám/  mám jen Primu od šlechtitele Vrány,  jeden stromek jsem dokonce kvůli chuti á la lizol vyhodila. Nechutná mi ani Zlatý fík, Jen tu červenou polskou  neznám, asi se poohlídnu. Nebylo nad saré odrůdy, jenže s těmi už to nejde. Soused má nově Dáreček - ochutnal jste už někdo?

host - 176.18 (?), 28.12.2010 21:09

Nejradši mám Zlatý fík, ale je nutnost stříkat. Teď jsou dvě novější odrůdy rezistentních angreštů, které by měly být podstatně chuťově lepší než dříve vyšlechtěné. Jsou to z Velkých Losin vyšlechtěný žlutý DAREK a červený KARÁT ve tvaru kapky (ten by měl být dokonce zcela rezistentní proti hnědému padlí), chuťově se mají blížit Zlatému fíku. Karát jsem teď na podzim koupila, tak uvidím.

host - 159.234 (?), 29.12.2010 4:46

Darak a Karát mám. Letos jsem měl už první malou úrodu. Darek má takovou příjemnou angreštovou chuť. Ale Karát, ten mě zklamal, ten se Zlatému fíku svou chutí ani nepřiblížil - možná na něj nebyl letos rok, možná se šlechtitelům z V. Losin nepovedl, nevím. Uvidíme co Karát ukáže v následující sezóně.

Karát
Karát

host - 152.34 (?), 29.12.2010 16:20

Ten Karát mě mrzí. Myslela jsem si na něj. Co té chuti konkrétně vytýkáte? Je moc kyselý nebo málo aromatický nebo má tuhou slupku? A proč tak brzy ráno? :-))

host - 159.234 (?), 29.12.2010 17:31

Brzy ráno vstávám, protože brzy vyrážím do práce :-). K chuti Karátu, kyselý ani moc nebyl, ale v porovnání s Fíkem, Darkem, Paxem atd. byl nedobrý. V žádném případě nechci nikoho odrazovat o koupi tohoto angreštu, protože co nechutná mě, může chutnat někomu jinému. Je možné, že na Karát nebyl prostě rok. Uvidíme příští sezónu :-)

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 61.6 (?), 29.12.2010 18:49

Mým favoritem byla odrůda Chryso. Chutnal mi ještě víc než Fík. Bohužel, s padlím si taky podait neumí.Takže dnes hraje prim mezi angrešty   nejspíš Prim.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Inspiraci pro zahradní domky9:14
Obsyp zapuštěného bazénu9:01
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz