Vaše nejoblíbenější top odrůda angreštu

host - 107.76 (?) 
11.7.2015 23:37
U mne Niesluchovski taky bezkonkurencne nejlepsi.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 44.2 (?), 6.6.2016 9:47

Tak u mne angrešt Niesluchowski chytil padlí, ostatní jsou ok. Asi ho nahradím něčím jiným.  Zdenek

host - 112.195 (?), 6.6.2016 13:54

Aj ja davam top poziciu Niesluchovskemu. Kupoval som ho v Straznici, v egresoch som nemal prehlad, nechal som si poradit. To ze mi pan Zibal odporucil prave tento svedci aj o kvalite jeho pristupu, inde by mi asi predali nieco, co sa im zle predava. Mam z rovnakeho zdroja aj Invictu, ale v porovnani s Niesluchovskym by som jej dal aspon o stupen nizsiu znamku. Neurazi, ani nenadchne a navyse nerastie tak zdravo a bujne. A aj ta cervena farba Niesluchovskeho je lakava a chut este lepsia. Mucnatkou u mna netrpi a to som z teplej mucnatkovej oblasti. Aj susedia co som im dal ochutnat boli nadseni. Na jar som si par navrubloval, coskoro sa moja vysadba rozrastie.

host - 44.2 (?), 6.6.2016 14:46

Taky jsem ho kupoval ve Strážnici spolu s Paxem, Remarkou, Rolondou Primou a Karátem. Tyto ostatní jsou ok. Kupoval jsem ho i rodičům a také na něm mají padlí. Nevím tedy jestli ho mám nechat a preventivně stříknout. Vy ho nějak chemicky ošetřujete?

host - 112.195 (?), 6.6.2016 17:28

Nie, chemicky neosetrujem.

host - 44.2 (?), 7.6.2016 9:30

Tak teď nevím jestli mu dát ještě šanci. Odstřihnout zasažené konce větviček a příští rok se uvidí, nebo pro jistotu na jaře postříkat?

host - 112.195 (?), 7.6.2016 9:48

Pokial Ste si isty, ze to je naozaj Niesluchovsky, tak by som ho este zobral na milost. V principe by sa aj napadnute casti dali tento rok mozno zachranit. Pri silnom napadnuti mucnatkou na vinici sa totiz s uspechom da pouzit pripravok Cocana, co je vlastne len draslene kokosove mydlo. Na egresoch som to ale este neskusal. Pokial sa Vam s tym nechce hrat, tak by som to odstrihal (pokial zostane dost asimilacnej plochy). Ja ho mam na priamom slnku na vzdusnom mieste, kde rychlo obschne, mozno aj to hra rolu. Neviem.

host - 44.2 (?), 7.6.2016 10:33

Samozřejmě nemůžu říct s jistotou že je to Niesluchowski. Náhoda to asi není, když jsem kupoval dva, a oba jsou napadeny (já brněnsko, druhý je o něco výš). Jde o to že to může být i nějaký jyný angrešt. Žádný plod na něm letos nebude, takže to nezjistím. Uvažuji o tom dát ho pryč a koupit stejný na podzim jinde.

happy - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (115) - 254.170 (?), 26.6.2016 21:04

Letos jsem koupil a zasadil čevený Niesluchovski a Krasnoslavjanski. Dnes jsem ochutnal první plod Niesluchovskeho- chuťově výborný, sladký, šťavnatý, tenká, měkká slupka. Padlí se mi na něm zatím neobjevilo. A po pokusech s Karátem a Invictou, které má rodina odmítala jíst, to vypadá na úspěch. Ještě máme pravděpodobně asi Něrguš - malé plody s pikantní chutí, barvíci prsty, bujně rostoucí, dozrává taky v tuto dobu (nevýhodou jsou velké trny, děti a manželka je nechtějí obírat).

Walter - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1252) - 168.21 (?), 26.6.2016 21:16

Tak to vám nezávidím. Zakoupíte, vypěstujete a ještě to musíte paní a dětem otrhat, aby se nepopíchaly. Jó, zahradník, ten sladký život má. PS: u nás tu Invictu taky nikdo nechce, zřejmě mají krátkou paměť a už zapomněli, jak vypadá angrešt s padlím.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?20.11.2024
Sádrokarton Norgips - zkušenosti?17.11.2024
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz