Mrazy v březnu 2013
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petra P. - Bronzový Zahrádkář (66) - 156.230 (?), 27.3.2013 8:05
Tak jsme se u nás, v okolí Brna, opět probudili do zasněženého rána. Místo zítřejších +9 jsou hlášeny už jen +3 stupně. Na příští středu nahlásili +10, ale jestli budou snižovat tak, jako tento týden, budou z toho nakonec 4. Pomalu je asi čas, abychom si diskuzi přejmenovali na "Mrazy v dubnu" A já mám za okny 10 cm papriky, rajčata a celer... Blahořečeni budiž ti, kteří si letos řekli, že zasejí později, když jim loni v květnu všechno zmrzlo Loni jsem si do kalendáře začala zapisovat namátkově počasí, abych mohla letos srovnávat - Velikonoce vycházely na 9. dubna, tehdy bylo kolem 15 °C, koncem dubna ještě nebyly úplně narašené lístky stromů, to si pamatuju přesně z výletu do Lednického parku, 11. května jsme se poprvé koupali v bazénu a 17.5. nám v noci zmrzly zasázené brambory a dýně. Takže lepší mráz teď než později, a to letošní počasí vlastně není až tak zvláštní. Zřejmě jsme byli posledních pár let zvyklí na březnové dvacítky a když se to teď vrátilo k normálu, tak se divíme.
|
|
|
|
|
|
|
host - 225.48 (?), 27.3.2013 8:19
Dobré ráno, na Valachách - 9, nasněžilo. co dodat... jitka
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 27.3.2013 8:19
Zřejmě jsme byli posledních pár let zvyklí na březnové dvacítky a když se to teď vrátilo k normálu, tak se divíme.
Opět musím konstatovat co se zahrady týče, není problém tato zima, ale to teplo které bylo. S tím bazénem máte pravdu, před prázdninama koupání, ale v půlce prázdnin jsem ho sklidil protože byla v noci zima a chcalo, a chcalo a..., bazén se pořádně neohřál.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.199 (?), 27.3.2013 9:41
No vidíte, taková malá zemička a takové rozdíly. U nás (SZ od Brna) byly loni v květnu taky velké holomrazy a přes léto téměř nespadla kapka. Potok skoro vyschnul... Takže si ten deficit asi příroda vynahrazuje a letos sněží zcela vyjímečně od Balkánu.
A k těm pořekadlů přidám ještě jedno : Studený máj, v stodole ráj. J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|