Rajčata, kroutí se vrcholy
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.125 (?), 14.6.2013 22:02
to bych taky rád chtěl vědět. Dokonce jsem to postříkal i karatem, protože mi jeden zahradník řekl, že to vypadá na roztočíka, ale nepomohlo je to furt stejný. Mam je ve skleníku, tak jsem dvě přesadil před čtrnácti dny ale je to stále zkroucenýa téměř to neroste.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 254.14 (?), 16.6.2013 20:59
Takýto problém som mal i ja na rajčinách v skleniku.Odborník z Flora servisu potvrdil že je to dôsledok herbicidu.Ten herbicid sa mi dostal do kompostu s trávou z futbalového ihriska.
|
|
|
|
|
|
|
host - 124.58 (?), 18.3.2014 13:07
Píši s křížkem po funuse, teprve teď jsem na diskuzi narazil. Podobně reagují rajčata na přehnojení dusíkem. Nasvědčuje tomu i ta sytá zeleň a typický je i ten velký list, jehož část je vidět na snímku dole vlevo. Asi máte kvalitní půdu a moc hnojíte dusíkem.
Vladimír
|
|
|
|
|
|
|
host - 3.120 (?), 2.5.2014 19:47
To je dobře, že píšete"s křížkem po funuse".Řeším stejný problém.Mám sadbu rajčat v kelímkách ve foliáku.Dokud byly doma za oknem, bez problému.Teď jim začaly zakrňovat a kroutit se vrcholky.Poškození herbicidy jsem vyloučila.Virozu asi taky, protože jde o více druhů rajčat a každý druh je k ní jinak náchylný.Jenže jsem jim "přilepšila" postřikem na list ze zkvašeného naředěného slepičince.Tak si myslím, že jsem také přehnojila dusíkem.Porostou dál správně, nebo jsou poničeny definitivně?
Děkuji za odpověď
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|