Přikrývání stromků
|
|
 |
 |
host - 14.170 (?) 28.2.2018 21:57
Při -6°C se používá 500ks/ha. Při-2 stačí 200ks/ha. Jedna svíce stojí 200Kč...
Parafínové svíce jsou silný zdroj energie. Nemohou být přímo pod korunou, dávají se do meziřadí a většina tepla při jasné obloze uteče přímo vzhůru. Paradoxně může docházet k tomu, že je k ohni nasáván studený vzduch z okolí, který může poškodit okraje porostu. Ve starých Ovocnických rozhledech byl článek, o ovocnáři, který měl elektrifikovaný meruňkový sad a v korunách byly žárovky...
V.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
TomNR - Stříbrný Zahrádkář (356) - 167.218 (?), 28.2.2018 14:30
pan IH, dakujem za objasnenie, este len zacinam, tak mi suvislosti sem-tam unikaju :D
viac sa bojim o mlade/na jesen vysadene (hlavne spendlik, vama a vinic) ktore som zostrihol asi skorej, uz zaciatkom februara
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 165.146 (?), 28.2.2018 20:42
Tak co tedy zvolit na jarní ochranu květů.Já volím jednoznačně parafinové svíce.Nemíním stepovat po zahradě celou noc buď rosením nebo zakuřováním s nejistým výsledkem a promrzlý nakost.Za čtyři roky jsem svíce použil dvakrát a významě přispěli k úrodě.Letos jsem si pořídil novou várku 12 ks. viz. foto.Ideální ochrana pro zákrsky a štíhlá vřetena na menších pozemcích.Dosah ochrany svící je asi 2,5 ÷ 3 m na výšku.Čili ideální pro moderní výsadbu.
Zahradě a připraveným zdar. - Mičurin II (470 m)
|
|
 |
|
 |
 |
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 188.174 (?), 28.2.2018 20:58
Sice je to zatím předčasné, ale zeptám se. Jestli s tím tedy máte zkušenost - do jaké teploty a jak dlouho to skutečně účinkuje?
Jde mi o použitelnost pro můj případ - loni i předloni mráz celou noc, tj. cca od 21:00 do 7:00, teplota kolem -6°C. Lze?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 28.2.2018 21:57
Při -6°C se používá 500ks/ha. Při-2 stačí 200ks/ha. Jedna svíce stojí 200Kč...
Parafínové svíce jsou silný zdroj energie. Nemohou být přímo pod korunou, dávají se do meziřadí a většina tepla při jasné obloze uteče přímo vzhůru. Paradoxně může docházet k tomu, že je k ohni nasáván studený vzduch z okolí, který může poškodit okraje porostu. Ve starých Ovocnických rozhledech byl článek, o ovocnáři, který měl elektrifikovaný meruňkový sad a v korunách byly žárovky...
V.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 14.170 (?), 1.3.2018 6:23
Parafínové svíce jistě fungují, ale vzhledem k ceně a nižší efektivitě na malých plochách bych volil jiná řešení. Jen doporučení posílit okraje a dát víc z návětrné strany je při malém počtu neřešitelný úkol.
Pane Polehlo, můžete rozvést jakým způsobem svíce rozmisťujete, v kterých letech a při jakých teplotách pomohly?
Díky
V.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |