Tak nějak mi dopadla s kadeřavostí Sagittaria a Ohenry asi nejcitlivější letos, zduřelé mají často i celé výhonky. Kadeřavé jsou z nich i očkovance co dostaly navíc Thiram, O Henry 2x Thiram a nestačilo, měly by se i tak nakonec z toho dostat.
Na haluzce rezistentního Jayhavenu se objevila kadeřavost taky, ale max třetina listu takže slabé napadení, už předloni jsem si toho všiml, takže rezistentní není?
Haveny mám zasaženy středně, postupně převládají zelené listy takže by mohly být relativně vpořádku. Nejlépe odolal Francoise asi na úrovni Jayhavenu, jak stromek, tak i přiroubovaná větev Francoise dostal jen 2x měď stejně jako ostatní stromy.
Úplně čisté bez nálezu jsou kupované broskvoně (ITA), hned jak dorazily dostaly Thiram, pak měď a ještě jednou Thiram, některá byla už vyrašená zelené špičky měl jsem obavy, a přesto kadeřavost žádná ani tečka 100% čisté neskutečné. Pochybuju že by stříkali nějakým suprúčinným prostředkem, spíš že tam kadeřavost ani nemají. To stromek došlý pozdě v dubnu předloni ze spomyšle když vyrašil byl kadeřavý. MH