Mám taky semenáčky, přesadil jsem cca začátkem března opatrně až ty najisto naklíčené pecky z bedničky se štěrkem co se stratifikovaly přes zimu, většina pecek v bedničce nevyklíčila, asi z mokra shnily. Mi stačí jen pár vyklíčených. MH
Díky za reakci, ale jsou to květové pupeny - na broskovi pěkně kulaté oproti špičatým listovým. Omlouvám se, měl jsem o víkendu spoustu práce a fotky nepřidám. Ale jak píšete, můžou to být záměny. JA
Pane JA, teď nevím, jestli jste tím "kousek od vás" myslel mě nebo MilošeK. Mám dvě RH a kvetou. Sousedův RH + naočkované letorosty z jeho stromu na mém očkovacím oplégru mají květy ještě zavřené. Údajně jsou to všechno RH. Zrají i ve stejnou dobu.
Omlouvám jsem tady většinou jen pasivní čtenář a příspěvek jsem asi špatně zařadil. Reagoval jsem na pana MIlošeK, který psal o broskovoních ve Zbiroze. Zahradu mám kousek od Zbiroha a zajímalo mě, jak jsou na tom broskvoně na druhé straně kopce. Stav vegetace v Pardubicích ve 230mnm a ve Zbiroze ve 450 mnm bude výrazně odlišný. JA
Mám taky semenáčky, přesadil jsem cca začátkem března opatrně až ty najisto naklíčené pecky z bedničky se štěrkem co se stratifikovaly přes zimu, většina pecek v bedničce nevyklíčila, asi z mokra shnily. Mi stačí jen pár vyklíčených. MH
Sousedka zkušená zemědělkyně mně říkala, že dávali pecky broskví do hnojiště a ty pak na jaře klíčily dobře. Nezkoušel jsem to. Ale oni neočkovali ani neroubovali, zkoušeli to vždy jen jak to vyjde. A u broskví je ta podoba plodů semenáčů a mateřského stromu dost častá.