Muškáty ze semínek
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 101.248 (?), 17.1.2011 13:35, zobrazeno: 27575x
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na pěstování muškátů ze semínek. Ta už mi vyklíčila, mají asi 2-3 cm a první pár listů. Chtěla bych se zeptat, kdy se má začít se zaštipováním, aby se rozvětvily a byly pěkné? Nemám s tím zkušenost, budu ráda za každou radu.
Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Pokorna25 - (2) - 10.23 (?), 30.1.2011 21:04
Dobrý večer,
zrovna včera, 3 týdny po výsevu jsem si muškáty přesadila už do květináčků po jednom. Mají už většinou všechny po třech lístečkách. Mám také koupené petunie, typ surfinie, převislé, ty jsou tedy zatím miniaturní, ale už mají také první pár pravých lístečků a třetí už je také viditelný, takže jsem je přesadila také a budu doufat, že dobře zakoření.
Muškáty mám dvoje, oboje od Sema a vyklíčila většina... Podívejte se na obrázky
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.130 (?), 12.2.2015 16:36
Dobrý den, oživuji vlákno, protože jsem si koupila semínka muškátů, zasela a čekám až vykezou první ocásky. Mám je v misce a na ní poravinovou folii, trochu propíchanou. Nevím, jestli až semenáčky vylezou mám folii hned sundat nebo ještě chvíli nechat. Mám je v obývaku, aby měli stálou teplotu nad 20 stupňů. Poradíte mi, prosím? Semena mám od p. Černého z Jaroměře. Musela jsem koupit velkobalení pro zahradníky. Je to směs odrůd F1 tak snad jich pár bude za ty prachy :D Děkuji za rady a další zkušenosti.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.130 (?), 12.2.2015 20:35
Děkuji za názory. Místo mezi miskou a fólií je, ale právě se bojím, aby to nepopadalo. Už jsem zahlédla dva klíčky, kde bylo málo substrátu. Tak uvidíme zítra. Spíš až jich vyleze víc folii sundám. Teplo bude stejné jen vlhkost nižší. Zeleninu predpěstuji bez folie na parapetu, tak nemám zkušenosti. Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 77.130 (?), 13.2.2015 10:07
Děkuji substrát jsem koupila také u Černého, propařila, přesela - salát sadbu nepěstuji, nemám skleník a venku se mu nedaří, slimáci a pod. Tak nevím, až vylezou, odkryju a budu doufat... Děkuji za rady!
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|