Jaké vápno do kompostu?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 50.129 (?), 5.9.2007 0:49
Do kompostu žádné vápno! Tím si ho zkazíte! Jestli převládajícím materiálem je pouze tráva, tak kompost prostě častěji přehazujte přidejte nanejvýš trochu živé hlíny.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 28.79 (?), 15.10.2007 20:21
Když tak pročítám ty vaše nápady na zničení kompostu vápnem ať se již jedná o amatéra Vysloužila nebo ostatní pseudoporadce, napadlo mne zda byste snad neměli do kompostu rovnou přidávat chlorové vápno - to dezinfikuje ještě lépe než to pálené. Nebo ho rovnou zalejte formaldehydem to totiž ten kompostovací proces a proces samozahřívání úpně zastavíte. Myslím, že by vám - kromě pána co správně odmítl vápno do kompostu - neuškodilo si přečíst třeba knížečku o kompostování od M. Kaliny -. vydala jí Grada a těch cce 100 stran určitě ještě zvládnete.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.173 (?), 31.7.2011 18:51
Divím se, že k tak přihlouplému příspěvku ohledně hydrátu v kompostu se přidal pan Vysloužil. Používám hydrát už roky a vždy ke spokojenosti. Pokud je v příspěvcích zmiňovaný "Čerťák" tak ten je výhodný ve stavebnictví, že je hodně bílý na rozdíl od ostatních, jinak na zahradě je to jedno.Čili pokud chcete řešit úpravu kyselosti, je hydrát vhodný. "Hnojící " vápna jsou jiného druhu. Varuji pouze před použitím nehašeného mletého vápna. To mi před mnoha lety, kdy jsem nerozeznával nehašené vápno a hydrát, vytvořil rozhozem na půdu těžko rozpustnou krustu ve vrstvě rozhozu a těžko jsem ji zapracovával do půdy. Toto hydrát neudělá.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|