Řešse tady co do kompostu patří a co nepatří. Já kompostoji vše s vyjímkou kořenů brukvovitých. Ty na plechu suším, suché spálím (včetně hlíny)a s popelem teprve přidám do kompostu, Jde tam opravdu vše, počínaje listím a konče vytrvalýmy plevely. Některé zdroje totiž uvádějí, a staří zahradníci to potvrzují, že pokud se tyto plevele dostanou pod vrstvu 40 cm zeminy, ztratí podmínky pro růst. Více či méně to funguje, o čemž jsem se na vlastní zahradě přesvědčil. Hnuj do kompostu nepřidávám žádný. Mám ho dostatek od králíků a od koz, ale skladuji ho odděleně. Kompost prolévám tekutou složkou králičích výkalů, které vytékají z králíkárny zadem a splu s vodou z její třechy je jímám do jímky o obsahu cca 1m3. Vápno na pozemky aplikuji zásadně v zimním období, ze stavebnin a na sníh.Netvrdím, že to je vše správné, ale dělám to tak. Na zahradě naopak dvacet let nepoužívám žádné prostředky chemické ochrany rostlin, a stromy proti ničemu nebyly stříkény minimálně čtyřicet let. Vše řeší kopřivový výluh, zkvašené slepičáky a podobné prostředky.