Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila)



PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?)
6.8.2014 14:33

voviny. Nedávám jiné koření do řepy, než jsem popsal, mám zkušenost jen s tímto.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

romca77 - (34) - 229.240 (?), 6.8.2014 13:33, zobrazeno: 46851x

Prosím o zaručený recept na zavaření řepy, aby chutnala stejně jako z obchodu :o) a hlavně aby po pár týdnech nezkasila. Moc díky za tipy.

   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 6.8.2014 13:38

mám, je v knížce od pana Balaštíka.

wink


      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 6.8.2014 13:42

S prominutím, pane S., tímhle mne spolehlivě vytočíte víc, něž ti, co tu píší jasné krá... Aspoň sem xakru napište ten lák, když už jsem to celé okvákal.

         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 244.2 (?), 6.8.2014 14:06

..viny nebo... voviny?

Lák napíšu večer, případně jestli budou nějaké ručně psané poznámky vložené jako záložka u používaného receptu.

Mám dojem, že místo fenyklu a anýzu používám semínka kopru a koriandru, jinak v láku tradičně voda, bílý ocet, cukr, sůl, hořčice celá, pepř celý, nové koření, bobkový list, špetka kyseliny citronové a čerstvý estragon (podle na co).

            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 6.8.2014 14:33

voviny. Nedávám jiné koření do řepy, než jsem popsal, mám zkušenost jen s tímto.

               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 6.8.2014 22:48

ano, máte to přesně podle Balaštíka na straně 224 (kmín, anýz, fenykl a křen).

Takže nálev je z téhož zdroje 1 litr octa, 3 litry vody, 120 g soli, 150 g cukru.

Z poznámky na záložce : Červená řepa na indický způsob. Lák - 1 litr vody, 0,3 litru 8% bílého octa, 60 g cukru, 40 g soli, 10 kuliček černého pepře, koriandr, drcený kmín, skořice mletá (chilli, kurkuma a lžička medu jsou škrtnuté). Uvařenou a nakrájenou č.řepu prokládáme ve sklenici plátky/nudličkami zázvoru a zalijeme zchladlým scezeným nálevem. Strilijeme na 90°C po dobu dle velikosti sklenic - viz okurky.

                  
host - 9.61 (?), 6.8.2014 23:55

Tzn. litrovky 30 minut při 90°

                  
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 7.8.2014 6:26

Nikdy jsem řepu jinak nedělal, vyhovuje nám takto v chuti a problémy s trvanlivostí nejsou.

   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 14.199 (?), 6.8.2014 13:40

Uvařit, oloupat, nakostkovat. Do sklenice pár zrnek kmínu, fenyklu a anýzu, může se plátek křenu. Nálef - ocet, voda, sůl, cukr - dodám po víkendu, Balaštíka mám na chalupě. Neleknout se ostrosti nálevu, řepa je mdlá, po proležení je to akorát. Sterilovat nějakých 20 minut při 90+ st. Nezkvasí, pokud dodržíte dobu sterilace a obecné zásady zavařovací.

      
host - 6.7 (?), 6.8.2014 16:00

mozno aj trosku chemie - klasickeho konzervantu. V kyslom naleve zabera velmi dobre. Cim viac bude nalev ostry, tym lepsie bude konzervovat. Ocot, sol, cukor, to vsetko su dobre ucinne latky na konzervovanie. Ci bude chutit ako z obchodu, to nikto bez nadprirodzenych schopnosti nevie.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika