Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila)
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?) 6.8.2014 14:06
..viny nebo... voviny?
Lák napíšu večer, případně jestli budou nějaké ručně psané poznámky vložené jako záložka u používaného receptu.
Mám dojem, že místo fenyklu a anýzu používám semínka kopru a koriandru, jinak v láku tradičně voda, bílý ocet, cukr, sůl, hořčice celá, pepř celý, nové koření, bobkový list, špetka kyseliny citronové a čerstvý estragon (podle na co).
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romca77 - (34) - 229.240 (?), 6.8.2014 13:33, zobrazeno: 46839x
Prosím o zaručený recept na zavaření řepy, aby chutnala stejně jako z obchodu :o) a hlavně aby po pár týdnech nezkasila. Moc díky za tipy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 6.8.2014 14:06
..viny nebo... voviny?
Lák napíšu večer, případně jestli budou nějaké ručně psané poznámky vložené jako záložka u používaného receptu.
Mám dojem, že místo fenyklu a anýzu používám semínka kopru a koriandru, jinak v láku tradičně voda, bílý ocet, cukr, sůl, hořčice celá, pepř celý, nové koření, bobkový list, špetka kyseliny citronové a čerstvý estragon (podle na co).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 6.8.2014 22:48
ano, máte to přesně podle Balaštíka na straně 224 (kmín, anýz, fenykl a křen).
Takže nálev je z téhož zdroje 1 litr octa, 3 litry vody, 120 g soli, 150 g cukru.
Z poznámky na záložce : Červená řepa na indický způsob. Lák - 1 litr vody, 0,3 litru 8% bílého octa, 60 g cukru, 40 g soli, 10 kuliček černého pepře, koriandr, drcený kmín, skořice mletá (chilli, kurkuma a lžička medu jsou škrtnuté). Uvařenou a nakrájenou č.řepu prokládáme ve sklenici plátky/nudličkami zázvoru a zalijeme zchladlým scezeným nálevem. Strilijeme na 90°C po dobu dle velikosti sklenic - viz okurky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.61 (?), 6.8.2014 23:55
Tzn. litrovky 30 minut při 90°
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 14.199 (?), 6.8.2014 13:40
Uvařit, oloupat, nakostkovat. Do sklenice pár zrnek kmínu, fenyklu a anýzu, může se plátek křenu. Nálef - ocet, voda, sůl, cukr - dodám po víkendu, Balaštíka mám na chalupě. Neleknout se ostrosti nálevu, řepa je mdlá, po proležení je to akorát. Sterilovat nějakých 20 minut při 90+ st. Nezkvasí, pokud dodržíte dobu sterilace a obecné zásady zavařovací.
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.7 (?), 6.8.2014 16:00
mozno aj trosku chemie - klasickeho konzervantu. V kyslom naleve zabera velmi dobre. Cim viac bude nalev ostry, tym lepsie bude konzervovat. Ocot, sol, cukor, to vsetko su dobre ucinne latky na konzervovanie. Ci bude chutit ako z obchodu, to nikto bez nadprirodzenych schopnosti nevie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|