Recept na zavaření červené řepy (aby nezkvasila)
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 14.199 (?) 8.8.2014 9:47
Mám váhu, kterou jsem si pořídil speciálně na postřiky, váživost do 300g, má asi přesnost 0,05 g, (nebo0,01). Otázka je, co si pod tím pojmem představit. Neodsuzoval bych i odměření přeložením sáčku, pro technické použití to jistě stačí a neudělá se hrubá chyba, to je myslím podstatné. K tématu, nikdy jsem nemusel do řepy dávat konzervant a držela dobře. Nepoužívám zbytečně chemické přípravky, pokud to není nutné.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 7.8.2014 23:16
ale zaokrouhluje na celé gramy... a nepřesnost chodu většiny je 1,25 g. Tedy váha za 299,- kč může ukazovat 1 g a bude mít na misce 2,25 g a naopak může ukazovat 3 g a bude mít na misce 1,75 g
Přeložení sáčku je rychlé a jednoduché při vyšší přesnosti. Ověřeno v laborce při hodině chemie. Dobré i pro postřiky, jako je 1,2 g balení Mospilanu a jeho dělení na 2× 0,6 g.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 92.38 (?), 8.8.2014 9:22
zaokrouhluje na celé gramy... a nepřesnost chodu většiny je 1,25 g
Ale to snad ne, na gramy zaokrouhluje běžná kuchyňská váha. Ty malé (a taky nijak drahé) pracují s přesností na miligramy nebo desítky miligramů. Srovnávat jejich přesnost s přeložením sáčku je úlet.
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6578) - 14.199 (?), 8.8.2014 9:47
Mám váhu, kterou jsem si pořídil speciálně na postřiky, váživost do 300g, má asi přesnost 0,05 g, (nebo0,01). Otázka je, co si pod tím pojmem představit. Neodsuzoval bych i odměření přeložením sáčku, pro technické použití to jistě stačí a neudělá se hrubá chyba, to je myslím podstatné. K tématu, nikdy jsem nemusel do řepy dávat konzervant a držela dobře. Nepoužívám zbytečně chemické přípravky, pokud to není nutné.
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 8.8.2014 9:49
ano, ty s rozlišením na desítky mg (0,01g) začínají na 699Kč (nové) a mají je v každé zastavárně k vážení přijímaných šmuků, ale mně se pro rozdělení 3-7 pytlíčků za rok nevyplatí je ani mít v kuchyni.
Právě pro to dělení je sorbovka (či sorban draselný) v tom pytlíčku nastavena větším množstvím laktózy.
A k té přesnosti, odečítáte cukr obsažený v ovoci od celkové dávky přidaného cukru při výrobě marmelády? Upravujete kyselost jamu přidáním kyseliny citronové na základě ochutnávky nebo odvážení podle receptu?
|
|
|
|
|
|
|
host - 37.63 (?), 8.8.2014 9:56
V zastavarne jsem jeste nebyl, za cca 600-700 Kc se da koupit nova kvalitni, mene kvalitni zacinaji od ceny 149 Kc. Predevsim mne prekvapuje, ze takovy znalec zavarovani spotrebuje rocne jen 3 pytlicky. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
romca77 - (34) - 230.52 (?), 8.8.2014 10:35
Ještě mooooc poprosím, pokud zavařujete do závitových sklenic, nejen řepu, ale včera jsem zavařovala papriku, okurky atd... tak zda kupujete nová víčka a zda sklenice po zavaření ještě dotahujete a otáčíte? Včera mi totiž 3 sklenice z 9 nechytly, tak nevím, kde jsem zase udělala chybu :o(No bez babičky to jde fakt hůře... ale zatím to nevzdávám :o)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|