Váš postup, Marie 12, je dobrý, přijde mi ale zbytečně složitý. Pěchovat do sklenic postupně syrové papriky, posolit, pak rajčata, posolit, jak trefíte správné množství soli? To musí taky dost dlouho trvat. Dělám to jednodušeji: Nakrájím všechny rajčata a papriky do veliké mísy (lavoru), posolím, zamíchám a jdu na hodinku pryč. Než se vrátím, zelenina sedne a pustí šťávu, naběračkou naplním sklenice - mačkat nic není třeba, zavíčkuji, steriluji. Chci.-li mít jistotu, přidám pár kapek octa. Nepočítám-li hodinovou pauzu a dobu sterilace, trvá celá práce na 1 zavařovací hrnec (24 sklenic) zhruba 30 minut. Samozřejmě se varuji přidávat jakýkoli olej. Jednak se hůř chytají víčka, navíc i v uzavřené sklenici tuk pomalu žlukne, zejména na světle.