Lečo zavařené a zkažené
|
|
 |
 |
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 61.6 (?) 27.9.2010 21:23
Váš postup, Marie 12, je dobrý, přijde mi ale zbytečně složitý. Pěchovat do sklenic postupně syrové papriky, posolit, pak rajčata, posolit, jak trefíte správné množství soli? To musí taky dost dlouho trvat. Dělám to jednodušeji: Nakrájím všechny rajčata a papriky do veliké mísy (lavoru), posolím, zamíchám a jdu na hodinku pryč. Než se vrátím, zelenina sedne a pustí šťávu, naběračkou naplním sklenice - mačkat nic není třeba, zavíčkuji, steriluji. Chci.-li mít jistotu, přidám pár kapek octa. Nepočítám-li hodinovou pauzu a dobu sterilace, trvá celá práce na 1 zavařovací hrnec (24 sklenic) zhruba 30 minut. Samozřejmě se varuji přidávat jakýkoli olej. Jednak se hůř chytají víčka, navíc i v uzavřené sklenici tuk pomalu žlukne, zejména na světle.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.9 (?), 27.9.2010 18:38
Zavařovat cokoli co má obsah tuku je problém. Chce to speciální víčka a nechat dost prázdného prostoru nahoře. Obracení sklenic je pověra, pokud jsou v pořádku chytnou i bez obracení. Pokud ne, obrácení nepomůže. Potvory bakterie prolezou všude a jedinou obranou je dokonalá vzduchotěsnost a sterilizační proces. Zkuste to zase postaru.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 147.9 (?), 27.9.2010 20:09
Tak tohle co píšete je stoprocentně spolehlivé. To nemá chybu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Marie12 - Stříbrný Zahrádkář (429) - 64.226 (?), 27.9.2010 21:02
|
|
 |
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 61.6 (?), 27.9.2010 21:23
Váš postup, Marie 12, je dobrý, přijde mi ale zbytečně složitý. Pěchovat do sklenic postupně syrové papriky, posolit, pak rajčata, posolit, jak trefíte správné množství soli? To musí taky dost dlouho trvat. Dělám to jednodušeji: Nakrájím všechny rajčata a papriky do veliké mísy (lavoru), posolím, zamíchám a jdu na hodinku pryč. Než se vrátím, zelenina sedne a pustí šťávu, naběračkou naplním sklenice - mačkat nic není třeba, zavíčkuji, steriluji. Chci.-li mít jistotu, přidám pár kapek octa. Nepočítám-li hodinovou pauzu a dobu sterilace, trvá celá práce na 1 zavařovací hrnec (24 sklenic) zhruba 30 minut. Samozřejmě se varuji přidávat jakýkoli olej. Jednak se hůř chytají víčka, navíc i v uzavřené sklenici tuk pomalu žlukne, zejména na světle.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 110.116 (?), 29.9.2010 14:47
Teploměr máte, pane Rony, s dcerou společný, nebo má dcera svůj vlastní? Pamatuji si, že loni jste měl problém při zavařování angreštu, který na fotce vypadal, jako by byl všechny ty předepsané minuty vařen a ne jen sterilován? Víčka by podle mého názoru mohla být příčinou. Já s nově koupenými víčky pracuji tak, že hned po dokončení sterilizace provedu jejich opětné přitisknutí zavařovací hlavou a pak teprve provádím kontrolu těsnosti otočením. To jsem u dříve vyráběných víček nedělala. Mám pocit, že je to u nově prodávaných víček třeba udělat, i když netuším, zda víčka byla, nebo nebyla vyrobena v Číně.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|